Bornova Yıldız Kenter’i Unutmadı

Bornova Belediyesi tarafından bir zamandır yaşamış olduğu akciğer rahatsızlığı sebebi ile 91 yaşında yaşamını yitiren Türk Tiyatrosu’nun efsane ismi Yıldız Kenter Altındağ’da ismini taşımakta olan sahnede anıldı.

BELEDİYE 22.11.2019, 09:29
Bornova Yıldız Kenter’i Unutmadı

Sanatsever Bornova halkı, Bornova Belediyesi’nin 2010 senesinde meşhur sanatçının da katılmış olduğu tören ile açılmış olan Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi’nde bir araya geldiler.

Oyunculuğu ve yönetmenliğinden başka eğitmen kimliğiyle de Türk Tiyatrosu’na uzun seneler hizmette bulunan Yıldız Kenter için saygı duruşu yapıldı. Anısına hazırlanmış olan köşeye kırmızı karanfiller bırakıldı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan, Yıldız Kenter’in yerinin doldurulamayacağını ve çok değerli bir sanatçı olduğunu ifade etti. Usta Tiyatrocu’nun 2010 senesindeki açılışta yapmış olduğu konuşmasının da barkovizyondan gösterildiği anma töreninde duygusal anlar yaşandığı görüldü.

Törende sonra ‘Mutluluk Ormanı’ isimli oyun Yıldız Kenter’in anısına adını taşımakta olan sahnede Bornovalı çocuklara sahnelendi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202