Bornova Kitap Günleri’nde İlk Gün

İzmir’deki en uzun süren ve en geniş katılımlı kitap fuarı olan Bornova Kitap Günleri, Bornova Belediyesi’nin katkıları ile Büyük Park’ta başladı.

BELEDİYE 24.10.2019, 17:17
Bornova Kitap Günleri’nde İlk Gün

İlk defa yapılan organizasyonun açılışında konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ruhun gıdasının yalnızca müzik olmadığını, kitabında çok önemli olduğunu dile getirdi.

Kendisinin bilgisayar ile sonradan tanışmış olan ve kitap ile büyüyen bir jenerasyondan geldiğini vurgulayan İduğ, kendilerinin sözcük bilgisinin yeni nesilden çok daha zengin olduğunu, bunun sebebinin ise kitap okumaları olduğunu, kitap okuma oranlarının şimdilerde çok düşük olduğunu, kitap okumaya senede 1 gün bile ayırmadıklarını, bunun tek nedenininse tembellik olduğunu, insanların kitap okuma alışkanlığını kazanması gerektiğini, ve gelenekselleşecek Kitap Günleri’nin de bu amaç ile yapıldığını belirtti.

Organizasyonda okurlarıyla bir araya gelen ilk isim Bornova Kaymakamı Fatih Genel’di. Kendini bir ‘yazar’ olarak değil, ‘yazan’ şeklinde tanımlayan Genel, ‘Az daha çoktur’ adındaki kitabını evvela Başkan İduğ’a imzaladı. Kaymakam Fatih Genel,  ilk defa yapılan Kitap Günleri için İduğ’a ve Bornova Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

40 yayın evinin katılımda bulunduğu Bornova Kitap Günleri 29 Ekim’de bitecek.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202