Bornova Belediyesinden 500 Milyon Tasarruf

Bornova Belediyesi tarafından gelecek senenin bütçesi 420 milyon 200 bin TL olarak Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

BELEDİYE 08.10.2019, 16:47
Bornova Belediyesinden 500 Milyon Tasarruf

Hizmet ve insanı odağına alan bütçe ile yatırımlara 73 milyon TL ayrıldı. Gelirlerin yüzde 70’inin özkaynaklardan sağlandığı vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bütçenin etkinlilik, verimli, ekonomiklik, saydamlılık ve hesap verilebilirlik ile yapıldığını ve tasarrufa da büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Etkin Kaynak Kullanımı

Kamuya ait kaynakların etkin  bir şekilde kullanılmasının ilke edindiğini, bu sebeple de kiralamadan vazgeçtiklerini belirten Başkan İduğ, araç satın alma dönemine geçip, her sene için 30 milyon TL’yi kasada bıraktıklarını, aldıkları 2010 model araçların en az 10 sene kullanılacağını, bunun, 10 sene için 300 milyon TL edeceğini, yeni belediye hizmet binasının da bu bütçe için lüks olduğunu düşündüğünü, araç kiralama ile yeni hizmet binasından vazgeçip 500 milyon TL tasarruf ettiklerini belirtti ve Cratosslot etkin kaynak kullanımının bu olduğunu belirtti.

Ayrıca Başkan İduğ, Bornova Belediyesi’nin gelecek seneki bütçesinin, gelirlerinin yüzde 70’inin özkaynaklardan meydana geldiğine de vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202