Bornova Belediyesi'nden sağlık çalışanları için test kabini

Bornova Belediyesi koronavirüs salgınını önlemek için canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarını korumak amacıyla, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne test kabini yaptırdı.

BELEDİYE 13.04.2020, 16:55
Bornova Belediyesi'nden sağlık çalışanları için test kabini

Hasta ile doktor arasındaki bulaşıyı engellemek amacıyla kullanılan koronavirüs test kabinleri, Bornova Belediyesi ekiplerince hastane yetkililerine teslim edildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca, Covid-19 hastalarının taşındığı birimler arasında güvenlik koridorları da oluşturuldu.

BU SÜREÇTE EN ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İHTİYACIMIZ VAR

Tüm olanaklarını koronavirüs ile mücadele için seferber ettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Hem toplum, hem de devletin tüm kurumları olarak bizlerin sağlığı için büyük risk altında çalışan sağlıkçılarımıza destek olmalıyız. Unutmamalıyız ki; bu süreçte en çok onlara ihtiyacımız var. Salgına karşı verdiğimiz savaşı ancak böyle dayanışma içinde kazanabiliriz." dedi.

BORNOVA BELEDİYESİ MASKE VE KOLONYA DA ÜRETİYOR 

Bornova Belediyesi ayrıca, Altın Bilezik Tekstil Atölyesi’nde maske; Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi laboratuvarlarında ise kolonya üretiyor. Duyarlı vatandaşların da desteği ile temin edilen siperlik, eldiven ve tulum gibi malzemeler sağlık kuruluşlarına gönderiliyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202