Bornova Belediyesi Kadınların Yanında

Kadınların yaşamın tüm alanlarında güçlü ve etkili olmasını amacı ile birçok

BELEDİYE 24.11.2019, 17:30
Bornova Belediyesi Kadınların Yanında

Çalışma ve proje yapan Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde yapacağı etkinliklerle bir hafta süresince toplumsal cinsiyet eşitliğin altını çizecek.

Neslihan Atas’ın “Kelebek Etkisi” isimli fotoğraf sergisi, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından hazırlanmış olan “Kadın-Şiddet-Toplum” temalı karikatür sergisi ve  Etik Sanat Evi’nin “Kadın” adındaki resim sergisi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 25 Kasım tarihinde açılacak ve 1 Aralık Pazar gününe dek açık kalacak.

26 Kasım Salı günü saat 14.30’da Uğur Mumcu ve Kültür Merkezi Sevda Şener’in sahnesinde “Aynı Kuş Yankılanıyordu İçimizde” isimli tek perdelik oyun sahneye çıkacak.

28 Kasım Perşembe günü saat 14.00’de Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde “Doğru İletişim” isimli panel yapılacak.

29 Kasım Cuma günü saat 19.30’daysa Naldöken Tiyatro Topluluğu Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde Deniz Maçık’ın yazdığı ve yönettiği  “Kıyam (Uyanış)” isimli oyunu sahnelenecek.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bütün kadınları 1 hafta sürecek olan etkinliklere çağırdı. Hem Bornova’daki kadınlara, hem de Bornova Belediyesi’nin kadın çalışanları ile alakalı çalışmaları ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan İduğ, Bornovalı kadınların yaşamın bütün alanlarında daha etkilin olması için uğraşırken kadın çalışanlar için pozitif ayırımcılık yaptıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202