Bornova Belediyesi Gençlerin Yanında

Bornova Belediyesi gençler için planladığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Bornova Belediyesi Gençlerin Yanında

Bornova Belediye Başkanı DR. Mustafa Onbahis İduğ, bünyesinde iki üniversite bulunan ilçede, öğrencilere yönelik projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam ediyor. En son “Güvenli Aile Projesi” ile diğer kentlerden İzmir’e gelen öğrencilere ikinci bir yuva sağlayan Belediye Başkanı şimdi de yine öğrenciler için iki ayrı proje hazırladı.

Bornova Belediyesi, farklı bir bakış açısıyla uygulamaya geçirilmek üzere Kariyer Merkezi ile Gençlik ve Eğitim Kooperatifi projelerini başlatıyor. Bornova’nın eğitim kenti kimliğinin her yıl artan öğrenci sayısı ile güçlendiğine dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ, “Belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak için sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra geleceklerine yön vermek, iş yaşamına hazırlamak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda Gençlik Merkezimizi bir Kariyer Merkezi’ne dönüştüreceğiz ve üniversite öğrencileri için bir kooperatif kuracağız” diye konuştu

Proje kapsamında, Büyük Park’ta üniversite öğrencilerinin yeme- içme, kütüphane, internet, çamaşır yıkıma gibi ihtiyaçlarını karşıladığı Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi, ‘Kariyer Merkezi’ne dönüştürülecek. Uygulamaya geçirilecek proje ile öğrenciler, düzenlenecek kişisel gelişim seminerleri ve mesleki kurslarla ile iş hayatına hazırlanacak. Proje kapsamında öğrencilerin iş hayatına hazırlanması için uygulanacak seminer ve kurslar için ilgili meslek odaları ve kuruluşlarla da işbirlikleri yapılacak.

Bunun yanı sıra, üniversite öğrencilerinin istihdamına ve eğitimlerine destek olmak amacıyla, öğrencilere iş imkanı sağlayacak olan Gençlik ve Eğitim Kooperatifi kurulacak. Kooperatif kapsamında öğrencilere eğitimleri için gerekli olan araç-gereç ve kırtasiye malzemeleri karşılanacak. Bornova Belediyesi’nin sosyal tesislerinde üniversite öğrencileri için uygulanan yarı zamanlı çalışma sistemine Kooperatife üye öğrenciler dahil olacak.

Uygulamaya konacak yeni projelerle birlikte mevcut durumları iyileştirici önlemler de alındı. Bu kapsamda Kızılay Mahallesi’nde hizmet veren Kız Yurdu’nun kapasitesi arttırılarak 76’dan 87’ye çıkarıldı. İçerisinde spor salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane ve engelli öğrenciler için özel odanın bulunduğu yurtta kalan öğrencilere servis hizmeti de sunulmaya başlandı. Servisler öğrencileri, metro istasyonu ve Ege Üniversitesi Kampüsü’ne götürüp, getiriyor.

Yorumlar (0)
açık
banner202