Beydağ’da Salep Hasadı!

Beydağ’da yaptıkları alternatif tarım ürünleri denemeleriyle dikkat çeken Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar deneme amaçlı bir araziye ektikleri saleplerin hasadına katıldı.

BELEDİYE 01.06.2020, 09:26 01.06.2020, 11:51
Beydağ’da Salep Hasadı!

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar tarıma verdiği önem ve tarım içim yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. İlçede üretimin artması için uğraşan Başkan, ektikleri salepin ilk hasadını da gerçekleştirdi.Hasat sırasında salepleri topraktan çıkaran Başkan Yılmazlar’ın heyecanı ve sevinci yüzünden okundu.

Hasadın ardından toplanan salepler, temizlenerek saplarından ayrıldı. Serin bir ortama kaldırılan salepler, ilk üretim kalitesinin yüksek olması dolayısıyla önümüzdeki dönemlerin ekimi için tohum olarak bekletilecek.

"Bahçede ara tarım olarak üretilebilmesi son derece önemli"

Başkan Yılmazlar, hasat alanında yaptığı açıklamada, Beydağ’ın her zaman örnek uygulamalarıyla öne çıkmasını istediğini belirterek, bu süreçte salep gibi verimli ve faydalı bir bitkinin denemesini yaptıklarını söyledi. Ve yaptıkları çalışmaların ilçe adına çok değerli olduğunu vurguladı. Koronavirüs salgınının olağanüstü koşullarında boş durmadıklarını belirten Başkan, "Koronavirüsle birlikte Türkiye'de insanlarımız çok önemli şeyler öğrendi. Bunlardan birisi de tarımın ne kadar önemli olduğu ve ne kadar çok ihtiyaç duyulacağını yaşayarak gördü. Güvenli gıda olayı da bir o kadar önemli hale geldi. Güvenli tarımsal üretim yapmak son derece önemli. Alternatif tarım ürünlerini üreticiye tanıtmamız gerekiyor. Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Kısa bir zaman içinde yetişmesi ve normal bahçe içinde ara tarım olarak üretilebilmesi son derece önemli bizim için. Ailelerimiz bu işe yöneldiklerinde ekstra bir gelir sağlayacak. Aile babalarımız kestane,incir, ceviz, barbunya ile uğraşırken kadınlarımız da salep üretimi gerçekleştirebilecekler. Umarım bunu ilçemizin en uzak köşelerine kadar yayarak katma değeri son derece yüksek olan bu değerli ürünümüzün yaygınlaşmasına katkımız olursa çok mutlu oluruz" dedi.

"Salep üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz"

Başkan Yılmazlar bu denemeyi yapmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Mahallelerde yaygınlaştırmak istediklerini belirten Yılmazlar "Salep üretimine yönelmekle birlikte hemşehrilerimiz bahçelerinde normal fidanlarının aralarına salep ekerlerse artı bir toprak ihtiyacı olmadan üretim yapılabilecektir. Özellikle geliri az olan mahallelerde hanelere önemli bir girdi sağlayacaktır." diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202