Bergama’da Kaldırımlar Turkuaz Beyaz

Bergama Belediyesi kent merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde kaldırım kenarındaki taşları turkuaz ve beyaz renge boyuyor.

BELEDİYE 21.07.2020, 18:29 Ecem Atabay
Bergama’da Kaldırımlar Turkuaz Beyaz

Silinmiş ve görünürlüğünü kaybetmiş mevcut çizgiler yapılan teknik planlama doğrultusunda yeniden işaretlenerek renklendiriliyor.

Kaldırım taşları silik ve bakımsız görüntüsünden uzaklaşırken bir yandan da kent estetiği de korunmuş oluyor. Kent merkezindeki kaldırım kenarlarının yeni tasarlanan renklere boyanması hem yayalara hem de sürücülere görsel bir şölen yaşatıyor. Bu çalışma kapsamında ilçe merkezindeki ana caddeler başta olmak üzere kullanılan en aktif noktalarda renklendirme faaliyeti hız kesmeden devam edecek.

“AÇIK HAVA MÜZESİ BERGAMA, BİZİM EVİMİZ”

Tarihi Kentin adeta bir açık hava müzesi olduğunun altını çizen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “ Tarihi kentimiz Bergama’yı hak ettiği yere getirebilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçenin dört bir yanında bu zamana kadar hayal edilen yatırımlar birer birer gerçeğe dönüşüyor. Bir yandan bu büyük yatırımlar yapılırken bir yandan da kent estetiği açısından gerekli çalışmaları planlayarak hayata geçiriyoruz. Ekiplerimiz kent merkezinde en fazla araç ve yaya trafiğinin olduğu caddelerde kaldırım kenarlarını turkuaz ve beyaz renklere boyuyorlar, yapılan renklendirme hem tarihi kentte yaşayanlara hem de şehrimizin misafirlerine görsel bir şölen yaşatıyor. Bergama bizim evimiz, nasıl evimizi her an misafir gelecek gibi hazır tutuyorsak şehrimizi de öyle hazır tutmalıyız” dedi

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202