Bergama’da cami ve ibadethanelere özel temizleme

Bergama Belediyesi Temizlik işleri Birimi bünyesinde oluşturulan ibadethane Temizlik Ekibi ile Ramazan ayı öncesi başlayan temizlik ve dezenfekte faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

BELEDİYE 27.04.2020, 11:24
Bergama’da cami ve ibadethanelere özel temizleme

Ekip tarafından kullanılmak üzere hazırlanan mobil temizlik aracı ile en uzak mahalleler dahil cami ve ibadethane temizliği sağlanıyor. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında camilerde ibadete ara verilmesine rağmen temizlik faaliyetlerine ara verilmedi. Camiler ibadetin tekrar başlayacağı gün için hazırlanmaya devam ediyor.

32 CAMİ VE 3 CEMEVİ TEMİZLENDİ, DİĞERLERİNE DEVAM EDİLİYOR

Mobil araç ile yürütülen temizliklerde kimyasal deterjan kullanılmıyor. Son teknolojik donanımlı makinalarla temizlik yapılıyor. Cami ve ibadethanelerin hem iç, hem de dış mekanlarında temizlik faaliyeti titizlikle yürütülüyor. Halı yıkama makinesiyle halılar yıkanıyor ve kurutuluyor. Avizeler siliniyor kapılar dezenfekte ediliyor. İç mekanda bulunan tüm temas edilebilecek yerler dip köşe temizleniyor. Bu işlemlerden sonra dış mekanlarda bulunan tüm yerler yıkanıyor ve siliniyor. Oluşturulan ekipler 18 merkez, 119’u kırsalda olmak üzere toplam 137 mahallede temizlik faaliyeti devam ediyor. 32 cami, 3 Cemevi’nde dezenfekte ve temizliği tamamlayan ekipler kalanları için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.   

BAŞKAN HAKAN KOŞTU ‘’VATANDAŞLARIMIZIN DAHA HİJYENİK CAMİLERDE İBADET ETMESİ İÇİN TÜM TEBDİRLERİ ALIYORUZ’’

Sürekli kullanılan cami ve ibadethanelerin temizliğinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tarihi kentimiz Bergama’da, Türk-İslam Mimarisi’nin en güzel örnekleri olan birçok camimiz mevcut. Ecdadımızın bize emanet ettiği ibadethanelerimizi gözümüzün bebeği gibi temizliyoruz ve koruyoruz. İbadethane temizlik aracımızda kimyasal olmayan ilaçlar kullanıyoruz. Böylelikle hem çevre, hem de vatandaşlarımızın sağlığını koruyoruz. Koronavirüs salgını geçtikten sonra yine tertemiz hale getirdiğimiz ibadethanelerimizde hep bir arada olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202