Bergama’da 11 Ton Cam İsraftan Kurtarıldı

Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması amacı ile sürdürülen çalışmalar çerçevesinde bir ayda 11 ton cam şişenin geri dönüşüme kazandırıldığı ifade edildi.

BELEDİYE 26.11.2019, 17:12 26.11.2019, 17:13
Bergama’da 11 Ton Cam İsraftan Kurtarıldı

Konu ile alakalı konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediyenin geri dönüşüm çalışmalarına gittikçe hız vereceğini belirtti.

Bergama merkezdeki cam şişe kumbaralarının içerisinde bulunan atık camlar, temizlik işleri ve protokol imzalanmış olan lisanslı şirketin personellerince toplanıyor.  İlçe çapında 59 yere koyulmuş olan cam atık toplama konteynerleriyle bir ayda tam 11 ton cam şişenin geri dönüşüme kazandırıldığı belirtildi.

Vatandaşlardan kullanmadıkları cam ürünleri çöpe değil ekonomiye kazandırılması için cam atık toplama kumbaralarına atmalarını talep eden Başkan Koştu, cam şişelerin,  cam toplama kumbaralarına atılması bilincinin ilçede yerleştirilmeye çalışıldığını, böylece doğal kaynaklar korunurken, atık camların da israf olmamış ve geri dönüşüme kazandırılmış olacağını, kumbaraların her ay ekiplerce tek tek alınıp boşaltıldığını, kumbaralara camdan başka bir şeyin atılmaması gerektiğini, çevreye katkı yapan vatandaşlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202