Bergama Bozköy’de tarihi çeşme yeniden hayat buluyor

Bergama-Bozköy Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmenin bulunduğu alan vatandaşlara hizmet vermek üzere yeniden düzenlenmeye başlandı.

BELEDİYE 31.07.2020, 12:04 Ecem Atabay
Bergama Bozköy’de tarihi çeşme yeniden hayat buluyor

Bergama Belediyesi Bozköy Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmenin bulunduğu alana peyzaj düzenlemesi yaparak, çeşmenin korunması için önemli bir adım atmış oldu. ‘Hanım Çeşme’ olarak da anılan tarihi yapı yaklaşık 150 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Bozköy Mahallesi girişinde yer alan tarihi çeşmenin su kaynağının nereden geldiği ve çeşmenin inşası ile ilgili kesin bir bilgi bulunmazken, mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine çeşmenin bulunduğu alana yeniden işlevsellik kazandırılıyor. İçimi oldukça yumuşak bir suya sahip çeşme adeta kırsal mahallenin simgesi niteliği ile dikkat çekiyor.

Yapılan peyzaj düzenlemesi ile ilgili bilgi veren Bozköy Mahallesi Muhtarı Nazım Dağlı “Çeşmenin tarihi nereden baksak 150 sene önceye dayanıyor, bizler çocukken evlerimize içme suyunu toprak testiler ile bu çeşmeden sağlardık. İçimi oldukça rahat olan bu çeşmemiz mahallemizin ortak mirasıdır. Düğünlerimiz ve hayır yemeklerimiz bu alanda yapıldı. Tarihi çeşmeyi yeniden bizlere kazandıracak olan Bergama Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koştu’ya mahalle halkı olarak teşekkür ediyoruz” dedi

“BOZKÖY MAHALLESİ TARİHİ ÇEŞME ALANI TURİZM NOKTASI OLACAK”

Tarihi çeşmenin, bulunduğu alanla birlikte genel bir peyzaj çalışmasıyla değerlendirildiğini söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “ Bozköy mahallemizde bulunan tarihi çeşmemizi tıpkı inşa edildiği yıllardaki değerlerini koruyarak yeniden günümüze kazandıracağız. Buradan akan kaynak suyu hem mahalle sakinleri hem de ziyaretçiler tarafından kullanılmaya devam edecek. ‘Su Medeniyettir’ sözünün bilincindeyiz. Atalarımızın mirasını korumakla ve yaşatmakla yükümlüyüz” dedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202