Bergama Belediyesi Koronavirüs için önlemleri arttırdı

Bergama Belediyesi koronavirüs’ ten korunmak için 2.’nci bir duyuruya kadar tüm eğitim, kültürel ve sosyal etkinlikleri iptal ettiğini duyurdu. Ayrıca ilçe genelinde korunmaya yardımcı olmak için ilaçlama faaliyetleri artırıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İptaller tedbir amaçlı yapılmış olup, herhangi bir paniğe gerek yoktur” dedi.

BELEDİYE 13.03.2020, 12:38 13.03.2020, 13:12
Bergama Belediyesi Koronavirüs için önlemleri arttırdı

Bergama Kültür Merkezi’ndeki tüm kültürel etkinliklerin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi, Kadınlara yönelik olarak hazırlanan meslek edinme ve hobi kurslarının, Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Belediyespor kulübü çatısı altında faaliyet gösteren tüm dallardaki antremanların 2.’nci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İptal kararlarını Koranavirüse karşı önlem amaçlı olarak almış bulunuyoruz. Belediyemiz tarafından yapılan tüm eğitim, kültür, sanat ve sosyal etkinliklere ara veriyoruz. Virüsten korunmak için tüm vatandaşlarımızın uzmanlar tarafından yapılan uyarıları dikkate almalarını sağduyulu bir şekilde davranmalarını rica ediyorum. İptaller tedbir amaçlı yapılmış olup, herhangi bir paniğe gerek yoktur. Resmi makamlar haricinde, salgın hakkında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir” dedi.

İlçe Genelinde İlaçlama Faaliyetleri Artırıldı

İlçe genelinde Korunavirüs’ ten korunma faaliyetlerine yardımcı olmak için ilaçlama çalışmalarının artırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediye hizmet binaları, belediye hizmet araçları, toplu taşıma araçları, emniyet ve jandarma araçları, parklar ve Kültür Merkezi’nde bir süredir devam eden ilaçlama çalışmalarını artırdık. Ayrıca belediyemiz hizmet binalarında vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği noktalara el hijyeni için solüsyon spreyleri monte ettik. Milletçe bu salgının üstesinden gelebilmek için panik yapmadan dikkatli davranmamız önem arz ediyor” dedi. Koronavirüs başta olmak üzere diğer virüs ve bakterilere karşı önlemlerin artırıldığını ifade eden Başkan Koştu, “İlçemizin her noktasında dezenfeksiyon çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı dezenfeksiyon ekiplerimiz ilçemiz genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi.

Yaşam Boyu, Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi, Sanat Atölyeleri Kursları Spor Faaliyetleri İkinci Duyuruya Kadar İptal

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (üniversiteye hazırlık kursları, KPSS kursları, hobi kurslarını kapsayan tüm faaliyetler), Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi, (ebru, hediyelik eşya yapımı, seramik, keçe yapımı, yüzme, ritim kurslarını kapsayan tüm faaliyetler ) Sanat Atölyesi (Çini, resim, takı tasarım, örgü kurslarını kapsayan tüm faaliyetler) , Taziye Evi (iğne oyası, dikiş nakış, giyim kurslarını kapsayan tüm faaliyetler), Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Tenist Kort, Futbol Akademi Tesisleri’de devam eden tüm faaliyetler ayrıca Belediyespor Kulübü bünyesinde devam eden spor okulları (Yüzme, Plates, Fitnes, Kurumlar arası spor şöleni, 22 Mart’ta yapılacak olan doğa yürüyüşü, tüm spor kollarında gerçekleştirilen faaliyetler), 2.’nci bir duyuruya kadar iptal edildi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202