Belediyenin borç batağından kurtulması için adım atıldı

Bergama Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Salona girişte meclis üyeleri, bürokrat ve vatandaşlara maske dağıtılarak el dezenfektanı uygulandı.

BELEDİYE 07.08.2020, 13:23 Ecem Atabay
Belediyenin borç batağından kurtulması için adım atıldı

Meclis, bir önceki aya ait toplantı tutanakların okunması ve ibrasıyla başladı. Ardından başkanlıktan, meclis üyeleri ve komisyonlardan gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

BERGAMA KERMESİ 12-14 EYLÜL 2020 TARİHLERİ ARASINDA YAPILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Dünyanın 2.nci, Türkiye’nin ilk Uluslararası Festivali olan ve 83 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi’nin 12-14 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

Uluslararası Kermesin Bergama açısından önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu “Aralıksız olarak 83 yıldır yapılan Kermesimizi Pandemi süreci olmasaydı 22-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılmasını planlamıştık. İsterdik ki; belirlenen tarihlerde gerçekleştirelim. Ancak yaşadığımız olağanüstü durum olan Pandemi nedeniyle yapamadık. Geçmiş yıllar içerisinde de kermesimiz bazı yıllar bir hafta süreyle bazı yıllarda da daha az süreyle yapıldı. Bugün alınan kararla Koronavirüs salgınında artış olmaz ve her şey normal seyrinde devam ederse, il ve ilçe hıfzıssıhha kurulu öneri ve kararları doğrultusunda, valiliğimiz ve ilgili bakanlıklarımız ile koordineli bir şekilde tedbirlere uygun olarak hazırlayacağımız içerikle festivalimizi yapacağız. Ama üç gün, ama bir gün bile olsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda yapılmaya başlanan festivalimizi bu yılda gerçekleştireceğiz” dedi.

BELEDİYE 80 MİLYON BORÇTAN KURTULUYOR

Yoğun bir gündem ile toplanan Belediye Meclisi’nde her geçen gün faizleriyle birlikte dağ gibi büyüyen borçların sıfırlanması için de adım atıldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan eski Tekstil Fabrikası’nın bölümü, borçlar karşılığında SGK’ya devri için oy çokluğuyla karar alındı. Alınan kararla Bergama Belediyesi ve bağlı şirketlerinin yaklaşık 80 milyon lira borcunun silineceğine dikkat çeken Başkan Koştu “ Her ay İller Bankası’ndan gelen payımızın yaklaşık 1 Milyon lirası borçlarımıza gidiyor. Geçmiş 10 yılda bu borçların ödenmesi yönünde somut bir adım atılmaması da Bergama şehrine yapılan en büyük zararlardandır. Şu an itibariyle İller Bankası’nın Belediye payından her ay kesilen 1 milyon lirasının yaklaşık 600 bin lirası borç faizine gitmektedir. Bu mali tabloyu düzeltmezsek, bir süre sonra kesilen payımız faizleri bile ödemeye yetmeyecek. Bu kabul edilebilir makul bir ekonomi yönetimi asla olamaz. Eski Tekstil Fabrikası’nın Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından kullanılan bölümünün SGK’ya borçlar karşılığı devredilmesi bir taşla iki kuş vurmak anlamına geliyor. Hem Belediyemiz borçlardan kurtulacak, hem de eğitim yuvası olarak kullanılan ve kullanılmaya devam edilecek olan bu alanda üniversitenin yatırım yapması ve büyümesi sağlanmış olacak” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “TEKSTİL FABRİKAMIZIN SANATSAL MAKİNELERİNİ HURDA NİYETİNE SATANLARI BERGAMA’NIN TAKDİRİNE SUNUYORUM”

Meclis sonrası belediye makamında açıklama yapan Başkan Hakan Koştu, fabrikanın 15 yıl önce Bergama Belediyesi’nin Ak Parti iktidarı yönetimi döneminde ilçemize kazandırıldığına dikkat çekti. Başkan Koştu, “Fabrikamızın yine bizim yönetimimiz döneminde, eğitim yuvası olarak büyümesinin önünü açmış oluyoruz. Geçtiğimiz 10 yıllık bir önceki yönetim tarafından hurda niyetine satılan tarihi makinalar artık yok. Biz şimdi kaderine terkedilen fabrikayı tekrar yaşama döndürüyoruz. Bir önceki yönetim tarafından yaklaşık 3,2 milyon liraya hurda diye satılan sanatsal makinaların bedelinin yandaş firmalara peşkeş çekilmesi, sonrasında Rusya’ya kaçmasının önüne bile geçilememesinden başka hizmeti bulunmayanları da halkımızın takdirine sunuyorum. Biz bugün aldığımız kararla fabrika alanının eğitim yuvası olarak kullanılan bölümünün de yaşama dönmesini sağlamış oluyoruz” dedi.

DURSUNBEY KÖPRÜSÜ’NÜN ADI HAKETTİĞİ GİBİ “KARESİOĞLU DURSUNBEY” OLDU

İslamsaray Mahallesi sınırları içerisinde bulunan önceki dönemde Dursunbey olarak isimlendirilen köprünün adı oy birliği ile “Karesioğlu Dursunbey Köprüsü” olarak değiştirildi. Konuyla ilgili vatandaşlardan bugüne kadar birçok eleştiri geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu “Hemşehrilerimiz köprünün adının hak ettiği gibi değiştirilmesi yönünde sürekli bize talep iletiyorlardı. Aynı talep Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği tarafından da gelmişti. Bizler o günden sonra titizlikle yaptığımız çalışmalarla Bergama’nın Karesi Beyliği zamanında merkezi konumda olduğunu gördük. Dursun Bey’in de o dönemde Bergama’da yaşadığını biliyoruz. Hatta halk arasında Kız Türbesi olarak adlandırılan mezarda Dursunbey yatmaktadır. İlçemiz tarihinde önemli bir yere sahip olan Dursun Bey’in isminin kim olduğunu da ifade ederek yaşatılması tarihi mirasımıza sahip çıkmamızın temel taşlarından birisi. Köprünün adının hak ettiği gibi ‘Karesioğlu Dursunbey Köprüsü’ olarak değiştirilmesini bugün sağlamış olduk. Artık Dursunbey köprüsü adını duyanlar hangi Dursunbey, Kim bu Dursunbey diye etrafa bakınmayacaklar. Ecdadımız olan Karesioğlu Dursun Bey olduğunu bilecekler. Ecdadımızın isimlerini hakkıyla yaşatmakta bizim görevlerimiz arasında. Bu vesileyle Karesioğlu Dursun Bey’i de rahmetle anıyorum. Köprünün yeni ismi hayırlı olsun” dedi.

SELİNOS PROJESİ İLE İLGİLİ MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ VERİLDİ

Toplantı komisyonlardan gelen raporların okunup, karara bağlanması, dilek, temenniler ve Bergama UNESCO Alan Başkanlığı’nın Bergama’nın 25 yıllık hayali olan, Başkan Hakan Koştu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yapması, bir sonraki Meclis Toplantısı’nın 2 Eylül 2020 tarihinde saat 14.00’de yapılmasının karara bağlanması ile son buldu.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202