Bayraklı’nın Smyrna’sı Sahil İle Buluşacak

Bayraklı Belediyesi, Smyrna Antik Kenti'ni deniz ile buluşturup, tarihsel ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkacağı 3 projeyi hazırladı.

BELEDİYE 09.11.2019, 10:52
Bayraklı’nın Smyrna’sı Sahil İle Buluşacak

Bahsi geçen projeler ile Bayraklı sahilinden Smyrna'ya kesinti olmaksızın yaya ulaşımı sağlanacak ve kente yeni meydanlar yapılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin tarih ve kültürüne uygun bir kent kimliğinin oluşturulmak istendiğini ifade etti.

Bayraklı Belediyesi’nin son meclis toplantısında sunum yapmış olan Kentsel Tasarım Müdürü Umut Devrim Eryarar, hayata geçirilecek projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Yeni projeye göre, kesinti olmaksızın ulaşım için İzban'dan sahile uzanmakta olan bir yaya köprüsü, Sevgi Yolu'nun tabanından sokak lambalarına, tentelerden tabelalara kadar tekrardan düzenlenme yapılması ve Smyrna Antik Kenti'ne bir meydan ile müze yapılacak.

Gerçekleştirilecek bu proje ile Bayraklı ilçesini 2’ye bölen İzban hattı ve Altınyol’un üstünde, yayalar için bir köprü yapılacak. Sevgi Yolu’na dek uzanacak köprüyle, Bayraklı sahili ve Eski Smyrna Kenti arasında bulunan engeller ortadan kalkacak. Sahilden gelmiş olan ziyaretçiler, bu köprüyle evvela Sevgi Yolu’na, daha sonar Eski Smyrna’ya kolay bir şekilde ulaşabilecek.

2 Köprü Müjdesi

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projelerin daha tasarım halinde olduğunu ifade ederek, çalışmaların devam ettiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tüm ilçelere bir meydan ve sokak sağlıklaştırma sözünün olduğunu, belirtti ve Bayraklı'da 2 köprünün yapılacağı müjdesini Verdi. Bu köprülerden birinin Salhane bölgesinde olacağını belirten Başkan Sandal, Diğerinin mevcut üst geçit yerine yapılacağını, Büyükşehirin  desteği ile bu projeleri de hayata geçireceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202