Bayraklı Kadınlara Kucak Açıyor

Bayraklı Belediyesi, kadın sığınma eviyle ve danışma merkeziyle şiddet mağduru olan kadınlara yardım eli uzatıyor.

BELEDİYE 25.11.2019, 13:09
Bayraklı Kadınlara Kucak Açıyor

İzmir metropolünde kadın sığınma evinin olduğu tek ilçe olan Bayraklı Belediyesi, 2019’da 67 kadına barınma hizmeti verdi. Belediye’nin bünyesinde bulunan kadın ve aile danışma merkezindeyse, 504 kişinin psikolojik destek aldığı ifade edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, toplumsal hayatın tüm alanlarında kadınların yanında olduklarını ifade etti.

Kadınlara yapılan şiddet ve aile içi iletişim gibi pek çok konuda problem yaşamakta olan vatandaşlara destekte bulunan Bayraklı Belediyesi, kadın sığınma evi ile şiddete uğramış olan kadınlara, çocukları ile beraber sıcak bir yuva sunmakta. İzmir çapında üç kadın sığınma evinden bir tanesine sahip olan Bayraklı Belediyesi, bu sene 67 kadın, 22 çocuğa barınma hizmeti sunuldu. Merkezde ağırlanmış olan şiddet mağduru kadınlar bunun yanında toplamda 35 bin TL destek aldılar.

Bunun yanında Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nde bu sene 2 bin 319 kişinin başvurduğu merkezde 504 kişi de psikolojik destek aldı.

Bayraklı Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi'nin ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak isteyenlerin, Org. Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nin 0232-3670077 numaralı telefon numarasından randevu alabileceği ifade edildi.

Başkan Serdar Sandal, şiddet görmüş olan kadınların mücadelelerine ortak olduklarını, ve onlara çözüm yollarını gösterdiklerini, İzmir’in metropol ilçelerinin içinde kadın sığınma evine sahip tek belediye olduklarını, kendileri ile beraber İzmir Büyükşehir ve metropol dışından Ödemiş Belediyelerinde sığınma evi olduğunu, bayraklı Belediyesi olarak kadınların yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202