Bayraklı Belediyesi’nden Özel Hastane Kalitesinde Hizmet

Özel hastanelerden farkı olmayan kalitesi ile ücretsiz sağlık hizmeti sunan Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kliniklerde, geçtiğimiz 8 ayda 18 bin civarında kişi ücretsiz sağlık hizmetinden yararlandı.

BELEDİYE 27.11.2019, 15:30
Bayraklı Belediyesi’nden Özel Hastane Kalitesinde Hizmet

Evlerde pansumandan, tansiyon ve şeker takiplerine, diş dolgusundan aile planlamasına kadar pek çok hizmet sunan sağlık evlerinden kurulduğu günden beri 327 bin 158 kişi yararlandı. Bununla beraber diş kliniklerindeyse 2019’da 16 bin 730 kişiye ücretsiz bir şekilde tedavi yapıldı.

Randevu sistemi ile çalışmakta olan Bayraklı Belediyesi sağlık evlerindeki poliklinikler hafta içi her gün hizmet vermekte. Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde 4 tane doktor, 8 tane diş hekimi, 4 tane hemşire, 2 tane paramedik, 2 tane Acil Tıp Teknisyeni, 1 tane sağlık memuru ve 4 tane sağlık teknikeri görev yapmakta. Merkezlerde muayene, enjeksiyon, pansuman, defin işleri, hasta nakil, diş muayenesi-tedavisi, çekim ve dolgu gibi hizmetler verilmekte.

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, her sene 20 binden fazla kişi muayene hizmeti verirken, ortalama 15 bin kişinin de diş tedavisi yapılıyor. Bu çerçevede 2019’da toplamda 16 bin 730 diş muayenesi yapıldı. Kliniklerde 3 bin 597 adet dolgu, bin 834 adet diş temizliği, 2 bin 14 adet diş çekimi gerçekleştirildi.

Talepler ile meydana getirilen randevu sistemi ile çalışmakta olan hasta nakil ve evde doktor ziyaretleri de vatandaşlar beğeni alıyor. Bu kapsamda bu sene 2 bin 88 hastanın evlerinden alınarak, değişik hastanelere nakledildiği ve belediyeye bağlı olan doktorların 119 hastayı da evlerinde ziyaret ettiği ifade edildi.

Sağlık alanın yapılan çalışmalardan vatandaşların memnun olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçenin ihtiyacı olan poliklinikler ile yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sağlık hizmetleri verdiklerini, her daim onların yanında olmayı sürdüreceklerini, önemli olanın vatandaşların sağlıklı yarınlarda huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir Bayraklı’nın oluşturulması olduğunu ve bu konuda da üzerlerine düşeni yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202