Başkan Tugay Kadınlarla Buluştu

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, katılmış olduğu bir söyleşide beraber çalıştıkları 30 müdürün 20’sinin kadın olduğunu ifade ederek kadınların yönetici oldukları kurumlarda daha çok fedakarlık yaptıklarını ve böylece başarılı sonuçların elde edildiğini belirtti.

BELEDİYE 02.10.2019, 11:48
Başkan Tugay Kadınlarla Buluştu

Tugay, İzmir İş Kadınları Derneği’nin “He For She” tecrübeleri kısmında yapılan söyleşiye konuk olarak Trbet katıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin kadınların sosyal hayatta daha etkili olabilmeleri amacı ile pek çok etkinlik yaptıklarını dile getiren Cemil Tugay, Karşıyaka ilçesinde önemli derecede kadın örgütünün olduğunu, kendilerinin de onlarla uyum içerisinde çalıştıklarını, çalışmalarında temel hedefin kadınların özgürleşmesi ve sosyal hayatta daha özgür olmaları üzerine olduğunu, kadınların çok büyük mücadeleler verip hiç bir erkeğin mücadelesine ihtiyaç duymaması gerektiğini ve kendisini kadınlara erkeklerden daha çok güvendiğini belirtti.

Kız Çocuklarımdan Sonra Daha Duyarlı Oldum

2 kız evladı olduğundan kadınlara bakışının çok değiştiğini ve daha duyarlı olduğunu söyleyen Tugay, kadınlara karşı yapılacak olan tüm haksızlıkların karşısında duracağını,bu konuda kararlı olduğunu, bu sebeple İnsan Hakları Kenti sıfatını alacak bir kent oluşturmak amacı ile çalışma planı yaptıklarını, yakın zamanda bunun sonuçlarının duyulacağını, kadınların en temel sorunlarının özgürlükler olduğunu ve erkeklerden daha değişik bir pozisyonda görülmeleri olduğunu, bu yüzden kadına özgür olmayı ve özgürlüğü bir erkek kadar hak ettiğini öğretmenin gerekli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202