Başkan Serdar Aksoy’dan Demircioğlu’na sert yanıt

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy önceki gün gerçekleşen Belediye Meclisi Toplantısı sırasında hakkında çeşitli iddialarda ve suçlamalarda bulunan Ak Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’nun iddialarına mecliste yaptığı açıklama ile cevap verdi.

BELEDİYE 05.02.2020, 18:00
Başkan Serdar Aksoy’dan Demircioğlu’na sert yanıt

Menemen Belediyesi’nin ayın 2’sinde gerçekleşen Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda söz alarak Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında çeşitli iddialarda bulunan Ak Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’na cevap gecikmedi. Her iddiaya tek tek cevap veren Başkan Aksoy, “Cevap veremeyeceğim hiçbir eylem ya da söylemim yok” dedi.  

“İkna odaları bizde yok, o size ait bir şey”

Başkan Serdar Aksoy Demircioğlu’nun Menemen Belediyesi’nde ikna odaları olduğu iddiası üzerine yaptığı açıklamada, “Bu ezber söylem kesinlikle doğru değildir. Seçimlerden önce, biz göreve gelmeden önce, Tahir Şahin görevdeyken ikna odalarından bahsetseydiniz keşke. Biz, sizin gibi seçimlerden önce belediye çalışanlarına Tahir Şahin üzerinden baskı kurmadık. İkna odaları bizde yok, o size ait bir şeydir. Seçimlerden önce yaptığınız ikna odalarını biz çok iyi biliyoruz. İnsanları işiyle tehdit ederek, seçimlere götürdünüz. Seçimlerden 5 gün önce de 280 kusur kişiyi işe aldınız. Sizin mantığınızla söyleyeyim, operasyon yaptınız. Biz de evelallah o operasyonu ortaya çıkardık. Biz 9500 lira maaş veremeyiz dedik. 9500 lira maaşı verebilecekseniz ben size göndereyim siz iş verin” dedi.

“Menemen’deki bir caddenin ismini bilmiyorsunuz, gelip burayı karıştırmaya çalışıyorsunuz”

Belediye’den çıkışlarla ilgili eleştiri üzerine, ekonomik krizin varlığının herkes tarafından bilindiğini, bütün belediyeleri de olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Serdar Aksoy, “Bakın sizin belediye başkanlarınıza, Manisa Büyükşehir Belediyesi 1000’in üzerinde adam çıkarttı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 400,  Aliağa Belediyesi 187 kişi çıkardı ve halen de çıkarmaya devam ediyor. Bozdoğan Belediyesi 153 kişi çıkardı. Üsküdar Belediyesi 150 kişiyi çıkardı, biri de intihar etti. Giresun Belediyesi 43 kişi çıkardı, Tokat Erba Belediyesi 62 kişi çıkarttı. Bu uzuyor gidiyor. Bir şeyleri söylerken biraz ayaklarınız yere bassın. Bayraklı Folkart’ta oturup, orada iş yapıp, Menemen’i bilmiyorsunuz.  Buradaki bir tane caddenin ismini bilmiyorsunuz, gelip Menemen’i karıştırmaya çalışıyorsunuz“ açıklamasını yaptı.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz””

Yusuf Demircioğlu’nun tarihi, yaşadıkları bölgenin geçmişini bilmediğini söyleyen Başkan Aksoy,  “Osmanlı’nın, İzmir’in, Torosların tarihini bilmiyorsunuz.  Zeybekler nereden çıktı, açın bir tarih kitaplarına bakın. Siz Osmanlı diyorsunuz, ben şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyorum. Biz kimiz biliyor musun? Gemilere binip İngilterelere kaçan padişahlardan değiliz. Savaşanlarız, Kuvayi Milliyeciler’iz biz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Size göre insanlara zulmedenler ve bu ülkeyi bırakıp kaçanlar şanlı olabilir, ama bize göre şanlı değildir. Bana göre şanlı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’dir. Senin beğenmediğin laik cumhuriyettir, senin beğenmediğin sosyal devlettir. Konuşmanızda Atatürk lafını kullanmanıza da sevindim. Çünkü siz genel olarak Atatürk lafını pek kullanmayı sevmezsiniz” diye konuştu.

“Siz önce Ensar Vakfı’na bakın”

Demircioğlu’nun hırsızlık, hak yemek şeklindeki suçlamaları üzerine ise Aksoy, “Siz önce Ensar Vakfı’na bakın. Televizyonlarda boy boy çıkıyor. Biz çoluğu çocuğu taciz edenlere para aktaranlardan da değiliz. Bizi onlarla karıştırmayın. Buralı olan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarına da sorabilirsin, ben sürekli halkın arasındayım. Kimseye veremeyecek hesabım yok. Buradaki bir caddenin ismini bilmezsin, Menemen hakkında konuşuyorsun. Bu suçlamalarla ilgili suç duyurusunda da bulunacağım zaten”

“Siz önce TC tabelalarını yerine geri koyun”

“Buca’dan aldılar seni, koyacak yer bulamadılar, getirdiler Menemen’e koydular. Menemen’in İncirlipınar Mahallesi’nden Menemen’in merkezine gelmeyi bilmezsin, şimdi kalkmış burada laf ediyorsun” diyen Başkan Aksoy, Demircioğlu’na, “Siz önce kendi belediyelerinizdeki TC tabelalarını yerine geri koyun” serzenişinde bulundu.

“Rahatsız oluyorsanız doğru yoldayız demektir”

Demircioğlu’nun 31 Mart’ı hazmedemediği için bu tarz söylemlerde bulunduğunu dile getiren Aksoy, “31 Mart seçimleri öncesinde de hakkımızda bir sürü şey söylendi. Evelallah hiçbiri bizi engelleyemedi. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yapmış olduğum konuşmaların arkasındayım. Suçlamanızda bahsi geçen konuşmamda, biz Başbağlar katliamında ölen insanlarız, Yörük Ali Efe’yiz, Mustafa Kemal Atatürk’üz diyorum. Biz Mustafa Pehlivanoğlu’na da sahip çıkıyoruz, Fırat Çakıroğlu’na da, Deniz Gezmiş’e de sahip çıkıyoruz. Nazım Hikmet’e de, Necip Fazıl’a da. Siz bunlardan rahatsız oluyorsanız doğru yoldayız demektir” ifadesini kullandı.

“Menemen’e kim gelirse gelsin en iyi şekilde ağırlarım. Siyasi görgü bunu gerektirir”

Sosyal medya ile alakalı Meclis’teki grup temsilcileri ile göreve geldikleri ilk günlerde bir araya gelerek söylemlere dikkat edilmesi ve siyasi üsluba uygun hareket edilmesi gerektiği ile ilgili konuşulduğu halde hiçte hoş olmayan paylaşımlar yapıldığına dikkat çeken Aksoy, “Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, sanki hiç bu konuşmalar yapılmamış gibi, “Zillet İttifakı Menemen’i pilot ilçe seçmiş. Bütün şer hamlelerini Menemen’de deniyorlar”  şeklinde paylaşım yapıyor. Bunu ne zaman yapıyor biliyor musunuz? Misafirimiz Meral Akşener gelmeden hemen önce. Yarın öbür gün buraya Devlet Bey de gelecek, Cumhurbaşkanımız da gelecek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı da gelecek. Hepsi bizim misafirimizdir. Hepsini kucaklamak, karşılamak ve düzgün bir şekilde ağırlamak zorundayız. Bu yazılanlardan biri kendine görev biçse, kalksa Genel Başkan’a bir şey yapsa, kalksa bir şey söylese hangimiz altından kalkabiliriz. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün mü? 10 yaşındaki çocuklar gibi kendini ispat etmeye çalışmaya gerek yok, ayıptır. Yarın Devlet Bey de gelse ben karşılar elini sıkar ve en iyi şekilde ağırlarım. Siyasi görgü bunu gerektirir çünkü” şeklinde konuştu. 


Yorumlar (0)
13°
açık
banner202