Başkan Sengel: Bu Zenginliği Korumalıyız

Pamucak’ta sayıları gittikçe azalan kum zambaklarının korunması amacı ile düğmeyen basan Efes Selçuk Belediyesi, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’yle protokol imzalayıp ‘Efes’in Kum Zambakları Beyaz Kalsın’  projesini destekledi.

BELEDİYE 25.10.2019, 15:50 25.10.2019, 15:54
Başkan Sengel: Bu Zenginliği Korumalıyız

Efes Selçuk’un Pamucak Sahili’nde  biyolojik ve görsel bakımlardan çok önemli olan beyaz kum zambaklarının korunması amacı ile düğmeye basıldı. Kısa ismi EKODOSD olan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nce hazırlanmış olan proje Ekim Ayı Efes Selçuk Belediye Meclisi’nde konuşuldu. Meclis kararı ile belediyenin projeye iştirakçi şeklinde katılması ve ortak hizmet projesini imzalaması için Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yetkilendirildi.

Konu ile alakalı konuşan Başkan Sengel; Efes Selçuk’un Pamucak kıyılarında doğal bir şekilde yetişmekte olan Kum zambaklarının tehditte olduğunu bir zamandır üzülerek takip ettiklerini, konu hakkında Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nce hazırlanmış olan projenin belediye olarak destekçisi olacaklarını, bu şekilde projenin Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Şubesince kabulünden sonra geniş çaplı farkındalık çalışmaları yapılacağını belirtti.

Efes Selçuk Belediyesi’nin çevreyle alakalı farkındalığına dikkatleri çeken Başkan Sengel; Kum zambaklarında meydana gelen azalmanın uzun bir zamandır gündemde olduğunu, bu azalmanın sebebinin Pamucak Sahili’nde yapılan rekreasyonel faaliyetleri olduğunu dile getirdi ve kendilerinin bu zenginliği koruması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202