Başkan Sengel, Abdullah Polat ile Manşet Programı'nın Konuğu Oldu

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Abdullah Polat ile Manşet Programı'nın bugünki canlı yayın konuğu oldu.

BELEDİYE 17.09.2020, 15:30 Ecem Atabay
Başkan Sengel, Abdullah Polat ile Manşet Programı'nın Konuğu Oldu

Selçuk’ta turizm anlamında yoğunluğun süt liman geçtiğini ifade eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, canlı yayın konuğu olarak katıldığı Manşet Programı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selçuk’ta nüfus yoğunluğunun olmadığını dile getiren Ceritoğlu Sengel, “Turizm anlamında sezonda yoğunluk süt liman geçiyor” dedi.

KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK

Kadın Belediye Başkanı olmanın artı ve eksikleri hakkında görüşlerini dile getiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 10 yıldır siyasetin içerisinde olduğunun altını çizerek kadın ya da erkek diyerek başlayan cümlelerden haz almadığını vurguladı.

“Kadın ya da erkek diye bir ayrım var mı? Bilmiyorum ama zorlukların ve tatlılıkların olduğu bir şey siyaset” diyen Filiz Ceritoğlu Sengel ; “ 10 yıllık bir siyasetin içerisindeyim. Ben çok şanslıyım ki, dimdik arkada duran bir ailem var. Siyaset tüm duyularınızla yapmanız gereken bir iş. Kadın ve erkek dediğimizde pozitif ayrımcılık benim için sadece nikah kıyarken gerçekleştirmeli. Kadın erkek diye başlayan cümlelerden haz etmiyorum” şeklinde konuştu..

“HAYALLER HERŞEYİN BİR BAŞLANGICI”

Selçuk kentinde yetişen, kentin çocuklarının bu kente dair hayaller kurmasını istediklerini belirten Filiz Ceritoğlu Sengel; “ İlham veren kentin ilham veren çocukları, bu kente dair hayal kurmalı. Selçuk evrenin tam olarak kalbi. Bizler kalıcı işler yapmak istiyoruz. Selçuk tarım ve turizm ekseninde dönüyor. Siyasete girme sebeplerimden birisi aslında iz bırakmak. Her güzel şeyin bir zorluğu var” dedi.

“CHP BELEDİYELERİ İYİ BİR SINAV VERDİ”

Selçuk’ta 11 Mart itibari ile Pandemi sürecinde kendisinin de bir takım sıkıntılar yaşadığını dile getiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Selçuk bir transfer noktası. Pandemi sürecinde çok tedirgindim. Fakat süreç hiç tahmin etmediğim kadar çok iyi gidiyor. O kadar erken kararlar aldık ki. Kriz anlarında çabuk karar alabiliyoruz. Bir çözüm masamız var. Kendi müdürlerimizden oluşuyor. COVİD 19 ötelenememesi gereken bir olay. Bu konuda CHP belediyeleri iyi bir sınav verdi. Bu sınavı da başarıyla atlattı. Bizde kendi çağımızda bir çok şey yaptık. Halk için her şeyi yaparız diyerek çalıştık. Salgın bizlere iyi bir ders oldu. Anladık ki sen ne yaparsan yap, bir kıvılcıma bakıyor her şey. Bir sağlıkla her şey gidiyor” dedi.

“ŞİRİNCE’NİN POPÜLETESİ DÜŞMEZ”         

Şirince’nin hiçbir zaman popületisinin düşmeyeceği konusunda, görüşlerini ifade eden Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bir kentin kaldırabileceği doluluk oranı belli. Şirince’yi fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünüyoruz. Trafik problemini çözmek adına projelerimiz var. Köy pazarı nı hayata geçireceğiz.  Bu sayede daha fazla kişi para kazanabilir hale gelecek. Ama Şirince’de kaliteli para kazanma ve kaliteyi elden bırakmamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

İstanbul sözleşmesinin herkes için çok önemli olduğu vurgusunu yapan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Toplum anlamında bu sözleşme önemli. Eşitsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz. Bir an önce yürürlüğe girmesinde fayda vardı. Her şeyin önüne geçmek için çok önemliydi. Başka yerlere çekilmeye çalışıyor olunabilir. Yaşamak istiyoruz ve tedirgin olmak istemiyoruz. Kadın haklarına ilişkin olarak birçok kadınla bir araya gelip bu platformu da güçlendirmeyi düşünüyoruz. Belediyemizde 3 Başkan yardımcısından 2 tanesi kadın. Belediyemizde Kadın çalışanlarımız ağırlıkta. Kadınlarla yönetmeyi seviyoruz. Kadına saygı duyan erkek çalışanlarımız da var tabi” dedi.

“SİYASETTE İKİ SEÇENEK VAR”

Siyasetin zor olduğunun altını çizen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ; “ siyasette iki seçenek var. Ya siz siyaseti kendinize benzetirsiniz, ya da siyaset sizi kendisine benzetir. Neyin neden olmadığını anlatabilmemiz gerekiyor, doğruyu bulmak zorundayız. Bende bu noktada işlerimin dışında halkın içine girerek,  insanlara benim elimde olmayan şeyleri anlatmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

HAYVANSEVERLERE MÜJDE..!

Hayvanlar konusunda hassas olduğunu belirten ve hayvan severlere bir müjde veren Filiz Ceritoğlu Sengel, HAYBULANS’ı hayata geçirdiklerini söyledi.

Selçuk geçiş noktası olduğu için yazın kedi ve köpekleri, kışlıklara giderken sahiplerinin bıraktıklarına dikkat çeken Filiz Ceritoğlu Sengel ; “Onlara yarım etmemiz gerekiyor. Hayvan barınağımızda 500’e yakın can dostumuz var. Bu konuda Hayko Cepkin bize ciddi anlamda destek veriyor. Gezici hayvan ambulansı olarak başlattığımız Haybulans ile canlarımıza destek olmayı planladık. Bakamayacağınız hayvanı almayın. Aynı zamanda satın almayın, barınak ve sokaklar dan sahiplenin” diyerek sözlerini noktaladı.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK OLAN TOPRAK OKUL AÇILIYOR”

Türkiye’de bir ilk olan toprak okulun yakında açılacağının  müjdesini veren Filiz Ceritoğlu Sengel; “Toprak okulumuzu açacağız. Türkiye’de bir ilk olacak. Köy akademileri ile birleşecek. Doğru ve adaletli gıdanın, iyi tarımın nasıl yapacağını göstermek istiyoruz. Aile tarımına önem veriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202