Başkan Selvitopu pazaryeri önlemlerini denetledi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüsle mücadele kapsamında pazaryerlerinde alınan önlemleri yerinde denetledi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Selvitopu, mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.

BELEDİYE 21.04.2020, 10:49 21.04.2020, 14:10
Başkan Selvitopu pazaryeri önlemlerini denetledi

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulamayan Yurtoğlu, Yunus Emre ve Yeşilyurt pazarları, hafta başında açıldı. Başkan Selvitopu da, Yurtoğlu Pazaryeri’ne giderek, önlemleri yerinde denetledi, vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla sohbet etti. Esnafa “hayırlı işler” dileklerini ileten ve onların taleplerini dinleyen Başkan Selvitopu, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda pazaryerlerinde gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı. Başkan Selvitopu, “Tüm gücümüzle, bu salgına karşı mücadele veriyoruz. Toplu yaşam ve kullanım alanlarını dezenfe etmekten tutun da maske üretimine; vatandaşlarımıza yardım kolileri ulaştırmadan sokak hayvanlarına mama desteğine kadar çok boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Umarım bu salgın bir an önce biter ve sizlerle sağlıklı günlerde buluşuruz” dedi.

Başkan Selvitopu ziyaretinde, esnafın kolonya ikramlarını da geri çevirmedi.

 

HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

 

Karabağlar Belediyesi’nin aldığı önlemler kapsamında pazaryerlerinin girişlerine el dezenfektanları konulurken, vatandaşlara ve pazarcı esnafına koruyucu maskeyle eldiven dağıtılıyor. Vatandaşlardan dezenfektan kullanmaları, alışveriş sırasında da sosyal mesafeye uymaları isteniyor. Ayrıca, tüm pazaryerlerinin etrafı çevrilerek, giriş ve çıkışların sadece iki ayrı noktadan yapılması sağlanıyor. Esnafın tezgâh aralarını yeterince aralık bırakıp bırakmadığını kontrol eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, açıkta ürün satışına izin vermiyor.  20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara da evlerine dönmeleri konusunda uyarılarda bulunuluyor. Maske, eldiven dağıtımlarıyla kontrol uygulamaları ilçede bulunan 12 pazaryerinde aralıksız devam ediyor.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202