Başkan Sandal Bayraklı Hayalini Anlattı

Ege Ekonomik Forumu’na katılımda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşüm ile alakalı hayalini anlattı. 

BELEDİYE 15.11.2019, 13:22
Başkan Sandal Bayraklı Hayalini Anlattı

Başkan Sandal, toplumun tüm kesimlerinin mutlu ve hemfikir olduğu bir yöntem ile daha güzel bir Bayraklı’yı hep beraber inşa edeceklerini ifade etti.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 'yarın için hayal et' sloganı ile bu sene 3.süyapılan Ege Ekonomik Forumu'nda konuşmacı oldu. Şehir Plancısı Faruk Göksu'nun moderatörlüğü ile yapılan “Kentsel Dönüşüm” konulu oturumda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve işadamı Mesut Sancak da sunumlarını yaptılar.

Başkan Sandal, kentsel dönüşüm ile alakalı geçmiş dönemlerde yapılmış olan çalışmaların çok verimli olmadığını ifade ederek yeni süreçte tüm kesimlerin onayından geçmiş yeni bir formülün hayata geçirileceğini dile getirdi.

İlçe belediyelerinin kentsel dönüşüm ile alakalı ellerinin, kollarının bağlı olduğunu belirten Sandal, evvelki dönemde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının neticeye ulaşamamasının temel sebeplerinden birinin göç ile gelmiş olan ve çarpık yapılaşmaya yol açan yurttaşların taleplerinin bazen çok sağlıklı duyulamaması olduğunu, bu istekleri de ilgili mevzuat kapsamında sınırlayarak, vatandaşın yeniden öneri ve görüşlerini almadan, onlara dayatıldığını, zaten geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşların 3 dairesinin yerine 1 daire verip, meseleyi çözmek ile alakalı çaba sarf edildiğini, bunun da sonuç itibari ile hayata geçirilemediğini, 5 kişinin anlaşamadığı bir yerde 100 kişinin anlaşmasının beklendiğini, ama bunun sonuçsuz bir çaba olduğunu, .bir diğer sorunun da Bayraklı'ya kuleler dikildiğinde yer altı sularının nereye gideceğinin ve ne şekilde bir tahribat vereceğinin bilinememesi olduğunu belirtti ve herkesin hemfikir olması ile bu işin çözüleceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202