Başkan Oran: Ben Ailenin Reisiyim, Her Şeye Karışırım

25 mahallenin muhtarıyla buluşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, önemli açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE 10.10.2019, 13:51
Başkan Oran: Ben Ailenin Reisiyim, Her Şeye Karışırım

Çeşme Belediyesi Hizmet Binası'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, katılımcı bir yönetim anlayışı çevrevesinde düzenli olarak toplumun farklı bölümleri ile buluşmaya önem verdiklerini belirtti. Başkan Ekrem Oran, şikayet, öneri ve istekleri dinledi ve sorunlara çok hızlı bir şekilde yanıt vermek için bu toplantıların önemini vurguladı.


Ayda düzenli olarak bir kez yapılacak olan toplantılarda muhtarların hepsine tek tek söz hakkı veren Başkan Oran, altyapıdan ulaşıma, hastaneden düğün salonuna kadar tüm talepleri not aldı. İsteklerin sınırsız, kaynakların ise sınırlı olduğunu ve bu kaynakları yüksek verim ile kullanacaklarını ifade eden Oran, "Yaşanan ilaçlama ve su kesintisi gibi sorunların önüne geçtik. Barajlarımızından elde edilen 100 litre sudan yüzde 70'i kaçak ve kayıptı. Bu oranı yüzde 30'lara kadar düşürdük. Suların debisini düşürdük ve böylece kesinti ve patlamaların önüne geçtik. Büyükşehir Belediyesi'nden de ilaçlama konusunda destek istedik, Çeşme'nin ilaçlama ile ilgili bir sorununun kalmayacağını söyleyebiliriz. Alaçatı'ya kanalizasyon ve doğal yağmur suyu şebekesi yaparak su sıkıntısını yok edeceğiz" dedi.


İlçede yaşanan en büyük sorunun alt yapı olduğunu ifade eden Oran, "İZSU'nun yürüttüğü çalışmaları çok yakından izliyorum. İZSU'ya yapılabilecekler için talimat verdim. İZSU'nun görevi ben karışmam diye bir anlayış yok. Ben ailenin reisiyim, her şeye karışırım" şeklinde konuştu.

Sosyal Belediyecilik Vurgusu


Hayata geçireceği projelerde sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Oran, konuşmasında "Yatalak olan hastalarımızı acil durumlarda İzmir'deki diğer hastanelere sevk edebilmek için bir 'Hasta Nakil Aracını' hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Öte yandan, hemşerilerimizin hem iş hem de ekonomi alanında yaşadıkları problemlerine yardım etmek amacı ile, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi'ni de inşa ediyoruz. Bir teknik hemşire, bir sosyolog ve bir psikolog ile kuracağımız merkezde, hemşerilerimizin problemlerinin çözülmesine yardım edeceğiz. Şiddet gören kadınlarımızın yanında olarak Kadın Dayanışma Merkezleri de kuracağız. Bunların yanında 9 senedir kullanılmayan Ilıca Migros'un üzerinde yer alan Düğün Salonu'nu da vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Geliri düşük olan hemşerilerimiz düğün salonunu 1000 TL'ye kiralayacaklar. Vatandaşlarımızın sağlıklı bireyler olması adına profesyonel basketbol Fenomenbet koçu istihdam etmekteyiz. Ilıca'ya, Alaçatı'ya ve Çeşme Çarşı'ya açtığımız 'Çeştur Kafe' ile hemşerilerimiz çayı 2 liraya, kahveyi 5 liraya içebilecek." ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202