Başkan Oğuz Tarhana İkram Etti

Urla Belediyesi’yle S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi liderliğinde yapılan Tarhana Şenliği, 13 Ekim Pazar günü Zeytinler Köy Meydanı’nda yapıldı.

BELEDİYE 14.10.2019, 09:51
Başkan Oğuz Tarhana İkram Etti

Geleneksel hale gelen Tarhana Şenliği’ne başta Gorabet Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz olmak üzere pek çok kişi katıldı.

Şenlikte konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, köylerin kendine has geleneklerini sürdürmek istediklerini ifade ederken köyler ile alakalı le ilgili bir de müjde verdi. Urla’nın Batı Köylerini içine alan büyük ve geniş bir festival yapmayı talep ettiklerini bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Başkan Oğuz, mutfakların olmazsa olmazının tarhana olduğunu, Türkiye’nin 4 bir tarafından hatta Balkanlar da değişik biçimlerde yapıldığını fakat nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevk ile tüketildiğini, tarhananın her derde deva olduğunu, kendisinin de bu sokaklarda buradaki halk gibi büyüdüğünü, soğuk kış günleri sıcak tarhana içtiğini, bugün tarhanayı yapıp hep beraber içeceklerini, gelecek nesillerin de bu gelenekleri bilmesi gerektiği için bu tip etkinlikler yaptıklarını ve bu değerleri korumak ve yaşatmak amacı ile ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra Urla Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosunca müzik dinletisi gerçekleştirildi. Tarhana kazanının başına geçmiş olan Başkan Oğuz, gelen misafirlere tarhana ikram etti ve stantları dolaştı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202