Başkan O İddiaları Yalanladı

Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın, hakkında gündeme gelen iddialara yanıt verdi.

BELEDİYE 02.10.2019, 17:10
Başkan O İddiaları Yalanladı

Belediye İş Sendikası, Personel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın’ın işçileri Genel İş Sendikası’na üye olmaya zorladığını iddia etmişti. Başkan Murat Aydın, bu iddialara yalanladı. Konu ile ilgili bir imasının dahi olmadığını belirten Başkan Aydın, “Ben sendikal rekabetin içinde hiçbir zaman olmadım” dedi.

Aydın, basına yaptığı açıklamada “Belediye, karar hükmünde kararname kapsamında belediyeye geçen işçilerin ücret ve çalışma koşullarını iyileştirebilmek adına çaba gösteriyor. Hukuki ve idari çalışmaları sürdürüyoruz. Geride bıraktığımız aylarda Çalışma Bakanlığı’nca yetkili olan Genel İş Sendikası’yla şirketimiz arasında, KHK’nın izin verdiği sınırlar çerçevesinde, Matbet toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan çalışmalar, Belediye İş Sendikası ve Genel İş Sendikası’nın fikirleri alınarak sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

İma da Bile Bulunmadığını Dile Getirdi

Belediye İş Sendikası’nca aktarılan iddiların gerçek olmadığının altını çizen Aydın, konuşmasında “Belediye İş Sendikası’nın 1 Ekim günü yaptığı basın açıklamasında; kendilerine üye olan ve şirket bünyesinde görev alan işçilere baskı yaptığım ve diğer sendikaya geçmeye zorladığım iddiaları yer aldı. Bu iddialar, haksız, ağır ve nezaketsiz bir dille ortaya atıldı. Ben kimseyi böyle bir şeye zorlayacak ima dahi yapmadım. Şirketimizde güvenlik işçileri hariç çalışan 1140 işçinin; 300’ü Belediye İş Sendikasının, 1027’si de Genel İş Sendikasının üyesidir. Diğer işçilerimiz ise sendika üyesi değildir. Yönetime seçildiğim günden itibaren Belediye İş Sendikasından ayrılarak Genel İş Sendikasına geçen işçi sayısı 178 idir. Sayılardan da gördüğümüz gibi; çalışanlara sendika konusunda bir baskı yapılmadığı ortadadır. Geçişlerin sebebi, sendikal çalışma ve rekabetten kaynaklanmaktadır” ifadelerin kullandı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202