Başkan Mustafa İduğ: Bornova'da Bir Devrim Olur

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirilecek olan trafik düzenlemelerini anlatmak için Bornova Belediyesi ile bir araya geldi.

BELEDİYE 27.09.2019, 17:46
Başkan Mustafa İduğ: Bornova'da Bir Devrim Olur

Tüm kentte gerçekleştirilecek trafik düzenlemeleri için belediyeler ile buluşmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Bornova Belediyesi’ne projelerini anlattı ve belediyenin taleplerini dinledi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, projelerin uygulaması durumunda Bornova’da devrim niteliğinde bir değişim olacağını dile getirdi.

İzmir trafiğini rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Ana Planı’nın tüm detaylarını 8 metropol ilçeyle paylaştı. Bornova Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Mustafa İduğ, Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve birim müdürleri katıldı. Bornova Belediyesi ve Ulaşım Ana Planı tarafından hazırlanan trafik düzenleme çalışmalarının konuşulduğu toplantıyı Radyo Trafik İzmir ekibi de takip etti.

İşte Bornova’da Yapılacak Bazı Düzenlemeler

Yapılan sunumda Bornova Çevre Yolu inişi, Bornova Hükümet Konağı, Taşkent Kavşağı, Ayakkabıcılar Sitesi Kavşağı, EGEMAK Kavşağı gibi pek çok noktada yapılacak düzenlemeler hakkında İduğ’a bilgi verildi. Çevre Yolu çıkışı ve Taşkent Kavşağı kısa vadeli projeler içinde dikkat çekerken, Şehitler Okulu ve Vakıflar Kavşağı orta vadeli projeler olarak yer aldı. Uzun Süperbahis vadeli kavşak projeleri olaraksa Nilüfer Kavşağı, İzeltaş Kavşağı, Ulusoy Kavşağı ve Kamil Tunca Caddesi-Abdi İpekçi Caddesi kesişiminde yapılacak kavşak projeleri belirtildi. Bazı sokaklarda yapılacak uygulamalar, bisiklet yolları, tretuvar düzenlemeleri ve yeni yaya üst geçidi projeleri de sunumda anlatıldı.

Başkan İduğ’un Talepleri

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bornova Belediyesi’nin trafik düzenlemeleri ile ilgili isteklerini dinledi. Başkan İduğ, önceliğin Hükümet Meydanı’na verilmesini talep ederken, burada yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesi adına kavşak içindeki adanın kaldırılmasını istediklerini dile getirdi ve Ege Üniversitesi Hastanesi önünde yaşanan sıkışıklıktan duyduğu rahatsızlığı da belirtti.

Ayrıca, Mahvel Kavşağı’na da bir yaya üst geçidi yapılması gerektiğini savunan İduğ, Büyükpark’tan Mahvel Kavşağı’na giden caddenin tek yön yapılması durumunda buradaki trafiğin de rahatlayacağını ifade etti. Bornova merkezde bulunan bazı sokaklarda tek yön uygulaması yapılması ve Pınarbaşı’nda yer alan düğün salonlarına ulaşım için alternatif bir yol önerisini de sundu.  

Başkan Mustafa İduğ’un talepleri İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerince not alındı, gerekli çalışmaların yapılacağına dair söz verildi. Bornova’nın İzmir’in en önemli giriş noktalarından biri olduğunu belirten Başkan İduğ, “Bu düzenlemeler olursa Bornova’da bir devrim olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202