Başkan Karakayalı’dan korona virüsle mücadele raporu: “Her zaman yanınızdayız”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları tek tek anlattı. Karakayalı, “Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

BELEDİYE 21.05.2020, 10:51
Başkan Karakayalı’dan korona virüsle mücadele raporu: “Her zaman yanınızdayız”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, dünyada ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

PANDEMİNİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN BÜYÜK BİR HASSASİYET GÖSTERDİK

Pandemi döneminin ilk günlerinden itibaren Kemalpaşa Belediyesi’nin büyük bir hassasiyetle çalıştığını kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Tüm dünyada büyük bir buhrana neden olan korona virüs salgınının etkileri devam ediyor. Biz de ciddi bir mücadele veriyoruz. Kamu binalarında, park ve bahçelerde, eczanelerde, muhtarlıklarda, duraklarda, bankamatiklerde, oturma alanlarında, çocuk oyun alanlarında, camilerde, okullarda, pazar yerlerinde, caddelerde, sokaklarda, meydanlarda ve ulaşım araçlarında dezenfektasyon çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu pazaryerlerine dezenfekte tüneli kurulduk. Giriş çıkışlar bir yerden vatandaşların salgından korunması için tedbirler aldık” dedi.

210 BİN MASKE DAĞITTIK
Başkan Karakayalı, vatandaşlar tarafından maskeye büyük bir talep olduğunu, gönüllerin de yer aldığı oluşturulan ekiplerce ihtiyacın karşılanmaya çalışıldığını kaydetti. Şimdiye kadar 210 bin maskenin vatandaşa ücretsiz dağıtıldığının altını çizen Başkan Karakayalı, “Bilindiği üzere korona virüs salgınından korunmada listenin ilk sıralarında maske geliyor. Daha fazla vatandaşımızın maskeye ulaşması için önemli bir çalışma başlattık. Meslek liselerinde gönüllü vatandaşlarımızın da aralarında bulunduğu bir ekip oluşturularak maske ürettik. Şimdiye kadar Kemalpaşalılara 210 bin maske dağıttık. Gelen talepleri karşılamak için önemli bir caba harcadığımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

7 BİN ADET GIDA KOLİSİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp destek olduklarını vurgulayan Başkan Karakayalı, “Bu Ramazan’da korana virüs salgını nedeniyle iftar sofraları kurmadık. İftar sofralarında izolasyonu sağlanamayacağı ve salgının yayılması ihtimali olduğu için böyle bir karar aldık. İftar sofraları kurma yerine bu yıl gıda kolileri hazırlayıp Kemalpaşalı hemşehrilerimize dağıtıyoruz. Pandemi süreci boyunca yaklaşık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 7 bin adet erzak kolisi dağıttık. Bu sayı artarak devam ediyor. Ayrıca, 65 yaş ve üzerindeki yaklaşık 4 bin vatandaşımızı tek tek aranarak ihtiyaçlarını sorduk. Bu sayının büyük bir oranına ulaştık ve taleplerini alıp, ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

“CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADIK
“Bu süreçte can dostlarımızı da unutmadık” diyen Başkan Karakayalı, “Personelimiz tarafından sürekli olarak kurulan istasyonlara yiyecek bırakıyoruz. İlçemizde bulunan hayvan barınağı da düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor. Bu konuda Kemalpaşalı hemşehrilerimize de teşekkür etmek isterim. Bize büyük destek oluyorlar ” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA 30 BİN FİDE DAĞITTIK

30 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi Kemalpaşalılara ücretsiz dağıtıldığını belirten Karakayalı, “Her zaman tarımda gelişmeyi nasıl sağlarız, vatandaşımızı daha fazla nasıl refaha ulaştırırız bunun derdindeyiz. Kentimizdeki üretimi arttırmak için hemşehrilerimiz kendi domates, biber ve patlıcanını eksin diye fide dağıttık. Böylelikle hem aile ekonomisine katkı sağlanacak hem de vatandaşlarımız doğal sebzeye ulaşımını kolaylaştırarak vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” diye konuştu.

KİRAZ SEZONU İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞTIK

Kiraz sezonunda korona virüs salgını ile ilgili alınan tedbirleri tek tek anlatan Başkan Karakayalı, “Çalışmalarımızda İzmir Büyükşehir Belediyemizle büyük bir uyum içerisinde gerçekleştirdik. Korona virüs salgını nedeniyle işçi bulmakta zorlanan üreticimize belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz destek hattıyla üretici ile işsiz vatandaşlarımız arasında köprü oluşturduk. Aynı zamanda diğer il ve ilçelerden gelecek işçiler için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek araç ihtiyaçlarını karşıladık. Mevsimlik işçilerin kalacağı yerleri hazırlayarak, alanların hijyen koşullarını en üst seviyeye çıkardık. Alım merkezlerinde sosyal mesafeyi korumak için 20 özel güvenlik görevlendirdik. Personelimiz kiraz alım merkezlerine girişlerde her vatandaşın ateşi ölçüyor. Maskesi olmayan hemşehrilerimize maske dağıtıyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞ İLE ESNAF ARASINDA KÖPRÜ OLDUK

Konuşmasına devam eden Başkan Karakayalı şunları söyledi:

“Kemalpaşalı hemşehrilerimizin bir yıl boyunca dört gözle beklediği kiraz hasadının sorunsuz geçmesi ve her kesimin bundan faydalanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili aylar öncesinden çalışmaya başladık. Ören ve Vişneli’de her detayın düşünüldüğü yeni alım merkezi inşa ettik. Diğer mahallelerimizdeki alım merkezlerini Bundan sonraki süreçte, hazırladığımız 6 kiraz alım merkezi ile esnaf ve üretici arasındaki köprü olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202