Başkan İduğ:Gençlerimiz Sivas Kongresi'nin önemini öğrenmeli

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Sivas Kongresi panelinde Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ gençlere önemli bir nasihat verdi.

BELEDİYE 10.09.2019, 11:19 10.09.2019, 11:24 Özgür Çakar / [email protected]
Başkan İduğ:Gençlerimiz Sivas Kongresi'nin önemini öğrenmeli

Türkiye Cumhuriyet'in mili mücadele döneminde temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde anlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sivas'ta küllerinden yeniden doğan bir ülke yarattığını belirterek, "Ne yazık ki gençlerimiz tarih bilinci yeterince iyi değil. Gençlerimizi Çanakkale'ye Anıtkabir'e gittiği gibi Sivas'taki Kongre Merkezi'ne gitmesi gerekiyor" dedi.

Milli mücadele döneminde önemli kararların alındığı Sivas Kongresi'nin 100. yılı nedeniyle Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Kurtuluştan Kuruluşa Sivas'tan İzmir'e Sivas Kongresi'nin 100. Yılı" konulu panel düzenlendi. 
Prof. Dr. Turan Gökçe'nin moderatörlüğündeki panelde konuşan Prof. Dr. Hakkı Uyar, Prof. Dr. Halil Çivi ve Vegabet Doç Dr. Fevzi Çakmak, Sivas kenti ve Sivas Kongresi'nin kurtuluş mücadelemizdeki önemini anlatan konuşmalar yaptı. Panel öncesi konuşan İzmir Sivaslılar Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfı  Başkanı Zeki Karaoğlu, Sivaslılar olarak Cumhuriyet ve onun temel değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Atatürk'ün Sivas'ta küllerinden yeniden doğan bir ülke yarattığını belirterek, "Ne yazık ki gençlerimiz tarih bilinci yeterince iyi değil.Geleceğimiz olan çocuklarımız gençlerimizin tarihimizi doğru öğrenmesi, anlaması için bizlere de görevler düşüyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi Çanakkale'ye Anıtkabir'e gittiği gibi Sivas'taki Kongre Merkezi'ne de gidip görmesi gerekiyor" dedi.


İduğ, "Sivas Ticaret Odası'nın davetlisi olarak oradaydık. Kongrenin yapıldığı binaya gittiğimizde Büyük Önderimiz Atatürk'ün orada bulunan büstünün küçük ve bakımsız olduğunu gördüm. Sivas Ticaret Odası Başkanı ile görüşerek ilk resmi meclisimizi yaptığımız merkeze yakışır bir görkemli bir Atatürk büstü yapılması için katkı sağladık. Daha sonra bana fotoğraflarını gönderdiler. Gurur duydum" dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202