Başkan İduğ: Bornova AB Ülkeleriyle Yarışıyor

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçenin gittikçe büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu ve konut yatırımlarında büyük rağbet gördüğünü ifade etti.

BELEDİYE 16.11.2019, 11:30
Başkan İduğ: Bornova AB Ülkeleriyle Yarışıyor

Başkan İduğ, Bornova’nın, konut fiyatlarında gerçekleşen artış ile AB ülkeleri ile adeta yarıştığını ifade etti.

Kent estetiğinden kentsel dönüşüme, sosyal ve ekonomik kalkınma projelerine dek pek çok alanda mühim projeler yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan İduğ, bunların ilçenin gelişmesinde mühim katkılar sağladığını söyledi. İlçenin konut yatırımlarında büyük rağbet görmesinin de bunun mühim göstergeleri arasında olduğuna dile getiren İduğ, “İzmir ve Bornova’nın, değer katan yapıları ile konut fiyatlarında meydana gelen artış ile AB ülkeleri ile yarıştığını, konut fiyatlarında oluşan artışta, Avrupa Birliği ülkelerinin arasında rekorun Almanya’da olduğunu, İzmir ve Bornova’nın, AB ülkeleri ile rekabet ettiğini ve talebin çok fazla olduğunu belirtti.

Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı tarafından organize edilen 3. Ege Ekonomik Forumu’nda,  “Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm” başlıklı panelde konuşma yapan Başkan İduğ, Türkiye’nin en büyük probleminin alt yapı olduğunun altını çizdi. Swis Otel’de yapılan toplantıda, konuşma yapan İduğ, yerel yönetimlerin, alt yapı yatırımlarında bulunan tüm paydaşlar ile koordineli bir şekilde çalışıp, iyi planlama yapmasının gerekliliğinden bahsetti ve kendisinin en büyük hayalinin de tüm paydaşlar ile koordineli bir biçimde ilçeyi yönetebilme, gelişimini sağlama ve gelecek planlamasını yapabilme olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202