Başkan Eriş’ten muhtarlarla değerlendirme toplantısı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya geldi. Eriş, muhtarların halka hizmet yolunda en önemli yol arkadaşları olduğunu belirterek, sorunların çözümü, hizmetlerin eksiksiz sağlanması adına işbirliği ve ortak akılla hareket etmeye devam ettiklerini söyledi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Nisan ayından Ocak ayına dek Ödemiş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirdi.

BELEDİYE 21.01.2020, 15:47 21.01.2020, 16:16 Buse Erdil
Başkan Eriş’ten muhtarlarla değerlendirme toplantısı

Hem zamandan  hem de yakıttan tasarruf

Kırsal mahallelerde açılan yeni yolların önemine vurgu yapan Eriş, Hacıhasan-Kemer-Yılanlı bölgesini Birgi üzerinden 24 kilometre yol kat etmek yerine 5 kilometrelik yeni güzergahla Bozdağ-Salihli karayoluna bağlayan Başalan-Birgi Küme Evleri yolunun hem ürünleri alıcıya daha kolay ulaştıracağını hem de zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını belirtti. Eriş, Köseler ile Üzümlü’yü birbirine bağlayan yeni yolun da 5,5 kilometrelik tasarruf olanağı sunduğunu sözlerine ekledi.

Güney çevre yolunda kepçe vuruldu, kuzey çevre yolu için hazırlıklar sürüyor

Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Ödemiş’in sorunlarına çözüm bulmak üzere hazırlıkların devam ettiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek kuzey çevre yolunun da bu anlamda kentteki trafiğe soluk aldıracağına dikkati çekti.

Bölünmüş yol projesi kapsamında güney çevre yolunun yapımına başlandığını, yüklenici firmanın Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi güneyinde dolgu yaptığını aktaran Eriş, 20 yıldır beklenen güney çevre yolunun yanı sıra kuzey çevre yolu için harita çalışmalarına başlandığını belirterek  her iki çevre yolunun kent içi yollardaki taşıt yükü ve otopark sıkıntısını azaltacağını da  dile getirdi.

Ödemiş’in beklediği çalışmalar ve yatırımlar konusunda da talepleri iletmeye devam ettiklerini söyleyen Eriş, sık sık kazaların yaşandığı Ödemiş-Ovakent karayolu, bölünmüş yol çalışmaları, Aktaş Barajı ve Rahmanlar Barajı inşaatı nedeniyle yaşanan yol sıkıntılarını ilgili kurumlara aktararak, takipçisi olduklarını vurguladı.

Eriş,  sorunlara yerinde çözümler geliştirdiklerini söyleyerek  vatandaşa hizmette asla siyaset olamayacağını dile getirdi. Mahallede yaşanan sorunları  bizzat muhtarların kendileriyle paylaşıyor olmasının önemini anlatan  Eriş '' Ben sıkıntıları muhtarlarımdan duymak isterim. Daha doğru ve güzel. Bu anlamda ortak akılı da geliştirmek adına muhtarlarımızın talep, öneri ve görüşlerini daima bekliyoruz” dedi.

Başkan Eriş’e teşekkür 

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Başkan Mehmet Eriş’in mahallelere yönelik ziyaretlerinin sorunların yerinde tespiti ve çalışmaların verimliliği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, muhtarlar adına teşekkür etti. Toplantıda muhtarlar, talep ve önerilerini Başkan Eriş’le paylaştı.

Yorumlar (0)
21°
parçalı bulutlu
banner202