Başkan Burak Oğuz, Urla'yı Ardahan'da Anlattı

3-6 Ekim tarihlerinde Ardahan Belediyesi’nin düzenlediği Kültür-Sanat Günleri’ne katılan Urla Belediye’sinin Başkanı Burak Oğuz, Urla’yı anlattı.

BELEDİYE 07.10.2019, 11:11 07.10.2019, 12:08
Başkan Burak Oğuz, Urla'yı Ardahan'da Anlattı

Ardahan Belediyesi’nin organize ettiği Kültür-Sanat Günleri’ne Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile Cratosslot beraber katıldı.

Kültürel Miras Taşıyıcılığı Mesajı

Organizasyonda konuşma yapan Başkan Burak Oğuz, “Ulu önderin izinde, onun sanatla ilgili sözlerini kılavuz edinerek daima sanatın yanında sanatçı ile durduk” dedi. Daveti için Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e teşekkürlerini ileten Başkan Oğuz, “Yerel yöneticiler olarak bizler, yaşadığımız yerin kimliğini kaybettirmeden kültür sanat yönünü geliştirmek, kültürel miraslarımızı geçmişten geleceğe taşımak ile görevliyiz”  ifadelerini kullandı.

Başkan Oğuz, “Esnafından yerel üreticisine, çiftçisinden bağcısına herkesin katıldığı 2600 yıllık kültürel mirasa sahip Bağbozumu Şenliğimiz büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Atalardan gelen mirası çocuklara aktarıyoruz. Bu bağlamda 5. Uluslar arası Urla Enginar Festivalimizi düzenledik. Urla’nın sakız enginarını tüketici ile buluşturduk” dedi.

Sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını vurgulayan Oğuz, “Neyzen Tevfik, Necati Cumali, Tanju Okan, Şadi Çalık ve Yorgo Seferis gibi Türk sanatının önemli değerleri de Urla’da yaşamış. Belediyemiz tarafından ‘Çocuk Tiyatrosu’ ile ‘Gençlik Tiyatrosu’nu kurarak tiyatroya teşviği sağladık. Öte yandan Urla Belediye Konservatuarı’nda ücretsiz olarak 23 dersin eğitimi veriliyor” diye konuştu.

Urla’da ilkleri gerçekleştirdiklerini, özel gün ve festivalleri kente yakışır şekilde kutladıklarını ifade eden Oğuz, “Dünya’nın her yerinde konserler düzenleyen ve ilk defa bir belediyenin organizasyonunda sahne alan Olten Filarmoni Orkestrası’nı Geleneksel Urla Bağbozumu Şenlikleri’nde ağırladık. Urla’nın kurtuluş günü organizasyonlarında ise Anadolu Ateşi sahne aldı. Urlalılar, keyifli dakikalar geçirdi” dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202