Başkan Batur Selanik Belediyesini Ziyaret Etti

Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Yunanistan ziyareti çerçevesinde Selanik Belediyesine bir ziyaret yaptı.

BELEDİYE 09.11.2019, 15:28
Başkan Batur Selanik Belediyesini Ziyaret Etti

Ziyarette Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Turizm ve Kültür konuları ile alakalı ortaklık mesajları verdiler.

35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak amacı ile Yunanistan’ın Selanik kentine giden Başkan Batur, Selanik Belediye Başkanın daveti ile Selanik Belediyesini ziyarette etti.

Çok mühim bir tarihte yapılan ziyaretin öneminden bahseden Başkan Batur, "10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. Yıl dönümünde onun doğduğu topraklarda ve evde olmanın çok önemli olduğunu,  kendilerinin karşılıklı dostluğu ve ilişkilerinin çok eskilere dayandığını, kendisinin de Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu, Zerves'in de İzmir'den Selanik'e mübadele zamanında göç ettiğini, ortak bir tarih ve geçmişi paylaştıklarını, bu ortaklığın ticaret, turizm ve kültür alanında gelişip devam etmemesi için herhangi bir engelin olmadığını kendilerinin de bu anlayıştan yola çıkıp karşılıklı ilişkileri geliştirmek istediklerini, Selanik ve İzmir arasındaki feribot seferlerinin sene sonunda başlamasını ilk etap olarak gördüklerini, yerel yönetim olarak kendilerinin kültürel ve değişim programlarına destek verip karşılıklı ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202