Başkan Batur ‘Güzel Olacak’ı Tiyatro Severlerle İzledi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Güzel Olacak’ isimli oyunu, tiyatro müdavimleri ile beraber izledi.

BELEDİYE 11.10.2019, 09:05
Başkan Batur ‘Güzel Olacak’ı Tiyatro Severlerle İzledi

Ülkemizde yetişen ve ismi ulusal boyutlara erişen yazarların öyküleri Konak’ta sahneleniyor. Aydınlık bir geleceğe kapı aralayan oyun esnasında sanatçılar tarafından hayat; Başkan Batur tarafından da yöneticilik anlayışını sahnelendi. Göreve başladığından beri şehrin değişik noktalarında yapılan kültür-sanat etkinliklerinde bulunan, her daim sanatçılarla ve onları alkışlayanlarla beraber hareket edeceğini belirten Başkan Batur, oyuna emeğini vermiş olan ve sahneye taşımış olan tüm sanatçılara Konak ilçesi adına teşekkür İlbet ettiğini ifade etti.

“Güzel Olacak” isimli tiyatro oyunu, sahnelenmiş olduğu mekânın girişinde yazmakta olan, “Işık Gelsin Diye” vurgusuna da uygun olarak, Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi’nde seyirci ile bir araya geldi.

5 değerli yazardan 5 öykü alınarak hazırlanan oyunla toplumsal problemlere odaklanılıyor ve bu şekilde günümüze ışık tutuluyor. Oyunda kapana kısılmış olan insanın, geçmişten şu ana kadar gelen eğitim sistemindeki karmaşa, toplumda farklı olanların karşılaşmış oldukları sorunlar, milli mücadeleler, kaybolmuş olan değerler, sanat ve sanatçıya olan bakış ve değişimin kaçınılmaz gücüyle sömürü düzeni ele alınıyor.

Oyun 16 - 17 Ekim’de ve 1 ile 2 Kasım’da tekrar aynı sahnede oynanacak . Oyun bu gösterilerinden sonra İzmir’deki değişik noktalarda tiyatro severlerle bir araya gelecek.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202