Başkan Batur: CHP İktidara Yürüyor

Selanik ziyareti esnasında Yunan basınına konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’nin 2023’te iktidara geleceğini söyledi.

BELEDİYE 21.11.2019, 12:25
Başkan Batur: CHP İktidara Yürüyor

Kasım ayının başında Yunanistan’a gidip, Selanik kentinde yapılan 35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katılmış olan ve bazı ziyaretler yapan Başkan Abdül Batur, Yunan medyasının da ilgi odağıydı.

Yunan medyasına demeç veren Başkan Batur CHP’nin yerel ve ulusal siyasette elde ettiği başarısından bahsetti.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde alınmış olunan sonuçlara dikkatleri çeken Batur, CHP’li belediyelerin Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini yönetir duruma geldiğini ifade ederek Türk halkının yerel seçimlerde değişim mesajını verdiğini, artık Türkiye’de de değişim sürecinin başladığını, birlik ve beraberlik devam ettiği sürece de bu rüzgârın önünde kimsenin duramayacağını, gelecek genel seçimlerde aynı tutumun sürmesini umut ettiklerini dile getirdi ve CHP’nin 2023’de iktidara yürüyeceğini vurguladı.

Batur, İzmir ilinde çoğunluğu Konak ilçesinde ikamet eden 40 bin civarında mültecinin olduğunu vurgulayarak mülteci sorununun yalnızca AB’yi veya Yunanistan’ı ilgilendirmediğini, insani sebeplerden ötürü geri göndermenin mümkün olmadığını ama milyonlarca insanın Türkiye’de kalmasının da ülkede başka sorunlar meydana getirdiğini, tek çarenin ülkelerinde barışın sağlanması ve bütün Suriyelilerin vatanlarına dönmesi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202