Başkan Batur 10 Kasım’da En Anlamlı Yerdeydi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü Yunanistan'ın Selanik şehrinde dünyaya geldiği evde, vefatının 81'inci yılı münasebeti ile yapılan resmi törenlere katılımda bulundu.

BELEDİYE 10.11.2019, 15:30 10.11.2019, 15:32
Başkan Batur 10 Kasım’da En Anlamlı Yerdeydi

Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden anmaya gelen vatandaşların katılımıyla yapılan törenlerde duygusal anlar yaşandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve belediye meclis üyelerinin de katılımda bulunduğu törenler, her yaştan yoğun bir katılımla yapıldı. Törende 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının hep bir ağızdan söylenmesinden sonra konuşmalar yapıldı. Konuşmalardan sonra anma törenlerine katılmış olan ziyaretçiler Atatürk'ün evini gezdiler.

Tören esnasında ve Atatürk'ün hayata gözlerini açmış olduğu evin gezildiği anlarda duygusal  anlar yaşandı.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 10 Kasım tarihinde burada, Ata'nın doğduğu evde olmanın ve onu anmak tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu, tüm Dünya'nın saygısını kazanan büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü burada andığından dolayı büyük gurur yaşadıklarını, 57 senelik hayatına büyük bir memleket aşkını, milyonların gönlünde yakmış olduğu hürriyet ateşini ve bir ulusun kahramanlıklar ile dolu destanını sığdırmış olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında büyük bir saygı, sevgi ve özlem ile andığını belirtti.

Yorumlar (0)
açık
banner202