Başkan Abdül Batur Meslektaşlarına Plaket Verdi

Kendisi de Mimar olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen törende, 30. Ve 50. yılını dolduran meslektaşlarına plaket verdi.

BELEDİYE 08.10.2019, 15:12 08.10.2019, 15:18
Başkan Abdül Batur Meslektaşlarına Plaket Verdi

Mimar Odası İzmir Şubesi tarafından 7-13 Ekim tarihlerinde panel, söyleşi ve sergilerle oluşturulmuş bir program ile kutlanacak olan Mimarlık Haftası’nın açılışı, plaket töreni ile gerçekleşti. Törene katılan isimler arasında, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanlığı yapan Halil İbrahim Alpaslan ve Yönetim Kurulu Sekreteri Nilüfer Çınar Mutlu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’le ödül sahibi mimarlar ve oda üyeleri vardı.

Kendisinin de mimarlıkta 38. Yılını doldurduğunu dile getiren, kendi gibi mimar olanlara plaketlerini takdim eden Başkan Abdül Batur, “Meslektaşlarım ile beraber olmaktan oldukça mutluyum. İnsan yaşamına ve kentlere dokunan mimarlık, son derece kutsal bir meslektir. Öğrencilikten itibaren büyük emekler verdiğiniz mimarlık, şehirlere ve şehirlerin değerlerine büyük katkı sağladığınız bir meslektir. Ben Narlıdere Belediye Başkanı olduktan sonra orada yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında da ilçeye bir mimar elinin değdiğini göstermeye çalıştık. Narlıdereli vatandaşlarımız ile birlikte kente değer katacak çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

Mimarlara Yakışacak Bir Kent Olacak

Gerçekleştirdiği mahalle gezilerinde kendisiyle konuşan Konaklı vatandaşların hepsinin kentsel dönüşüm talebinin olduğunu söyleyen Başkan Batur, “Vatandaşlarımızın yaşam seviyesini yükseltmek üzerine 1xbet kurulu olan kentsel dönüşüm anlayışımız, hep öyle sürecek. Konak’ta yeni bir yaşamın mimarı olmaya geliyoruz sloganı ile ihtiyacı olan tüm bölgelerde dönüşüm yapacağız” dedi.

İzmir’e köy denilmesine katılmadığını belirten Batur, “Köy denmesine katılmıyorum. Betonlaşmaya kentlilik deniyorsa, öyle kentlilikte tabi ki biz yokuz. Bizler mimarlara yakışır bir kent inşa edeceğiz. Konak ilçesinde vatandaşlarla beraber, insan odaklı çalışmalara faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202