Balçova’da Tek Yürek Zafer Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir araya gelen Balçovalılar İstiklal Marşını okudu, marşlar söyleyerek bayramlarını kutladı. Zeybeklerin coşturduğu, meşalelerin aydınlattığı gece de en çok maskeye dikkat edildi.

BELEDİYE 31.08.2020, 10:41 Ecem Atabay
Balçova’da Tek Yürek Zafer Coşkusu

Bağımsızlık Mücadelesini taçlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yılı İzmir Balçova’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün boyunca belediyenin araçları müzik yayını yaparak sokaklarda marşlar çalarken Balçovalı vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Gençler ellerinde meşalelerle Atatürk Anıtı’nın önünde nöbet tutarken, Zeybekler gösterileri ile izleyenleri büyüledi. Balçovalı vatandaşlar saat 21.00’de ise tek yürek olarak saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu.

Meydana toplanan vatandaşlara seslenen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Biz şunu çok iyi biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı bugün bağımsız bir Cumhuriyetimiz olmayacaktı. Özgür bir ülkede yaşayamayacaktık. Bırakın Milli Bayramları, Dini bayramlarımızı bile kutlayamayacaktık. O yüzden biz Cumhuriyetimize, Cumhuriyetimizin Değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlıyız. Çünkü biz Kurtuluş Savaşında kaybeden değil kazanan taraftayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202