Balçova’da En Özel Partide Doyasıya Eğlence

İzmir’in Balçova ilçesinde ikamet eden engelli vatandaşlar için organize edilen yeni yıl partisinde yaşamın engellerine takılmamış olan gençler aileleriyle beraber doyasıya eğlendiler. Başkan Fatma Çalkaya ve meclis üyeleri de gençleri bu eğlencede yalnız bırakmadılar.

BELEDİYE 30.12.2019, 22:21
Balçova’da En Özel Partide Doyasıya Eğlence

Balçova Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ‘engelsiz parti’ bu sene de büyük bir coşkuya sahne oldu. Engelsiz Parti’ye katılımda bulunan gençler ile aileleri doyasıya bir eğlence yaşadı, pasta kesip hediyeler aldılar.

Partiye Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve belediye meclis üyeleri de olmak üzere Engelsiz Halk Oyunları ekibi de katıldı. Türkiye’nin yıldızı durumundaki engelli gençler, Engelsiz Şekerleme Projesi’ne katılıp süslemeler ve şekerlemeler üreterek para kazanmakta olan gençler aileleriyle beraber belediyenin Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki organize edilen partiye katılımda bulundular.

Şapka ve gözlüklerini takan gençler müzik ile beraber kendilerinden geçtiler. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya misafirleriyle beraber yeni sene pastasını kesip, hediyeler verdi. Süslenmiş olan yılbaşı ağacı altında bulunan hediyelerini almış olan geçler hep beraber dans ederek eğlendiler.

Gençler ile beraber piste çıkan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, bu şekilde sevmenin ve sevilmenin çok az kişiye nasip olacağını, kendilerinin de onları ailelerinden biri gibi sevdiklerini, çünkü her birinin farklı bir öyküsü, farklı bir gönül güzelliğinin olduğunu, 15 senedir onlar ile tek bir can gibi olduklarını, onların mutlulukları için de bütün olanakların her daim emirlerinde olduğunu, engelli bireyleri sahiplenmeyen toplumların kendilerinin engelli olduğunu, engeli bulunmayan insanların az empati kurduklarında kendi hayatlarının da çok daha güzel olacağına inandığını, Balçova ilçesindeki arkadaşların  ekonomik ve sosyal engellerini kaldırmak amacı ile devamlı projeler yaptıklarını, onların hayatta ben de varım demeyi öğrendiklerini ve .bundan sonra da hep var olacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202