Ayvalık Belediyesi'nden 65 yaş üzeri vatandaşlara 'Vefa Seferberliği'

Ayvalık Belediyesi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu görevlendirdi.

BELEDİYE 25.03.2020, 17:17
Ayvalık Belediyesi'nden 65 yaş üzeri vatandaşlara 'Vefa Seferberliği'

Koronovirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağı sonrasında, tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu, temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu görevlendirdi.

Ayvalık Kaymakamlığı neznindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçemizdeki yasak kapsamındaki vatandaşlarımıza alışveriş desteği, yemek desteği, maaş çekme, sağlık ve diğer tüm ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda koordineli çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvalık Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile diğer müdürlüklerindeki personelle çalışmalara katılım göstererek, gelen tüm talepleri değerlendiriyor. Destek konusunda tüm birimleriyle çalışan Ayvalık Belediyesi, gelen talepleri karşılamak için aşevinin günlük yemek kapasitesini arttırarak, taleplerin tümünü karşılamayı amaçlıyor.

BAŞKAN ERGİN: “TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin: “Koronavirüsle mücadelede tüm ekiplerimiz ve imkânlarımızla sahada mücadele veriyoruz. Gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren temizlik işçilerimize, halk sağlığı konusunda denetimleri gerçekleştiren zabıtamıza, yine dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları ile sokak hayvanlarının beslenmesinde görev alan Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize, Vefa Sosyal Destek Grubu’nda idari izinli olmalarına rağmen görev alan tüm belediye personelimize, ayrıca koordineli ve özverili şekilde çalışmaları birlikte yürüttüğümüz Kaymakamlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202