Atatürk Oratoryosuna Tam Not

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Belediye Kültür Merkezi’nde yaptığı Atatürk Oratoryosu çok beğenildi.

BELEDİYE 11.11.2019, 09:41
Atatürk Oratoryosuna Tam Not

Ulu Önder Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde Ödemiş ilçesinde oratoryoyla anıldı. 10 Kasım Pazar akşamı Belediye Kültür Merkezi’nde Ödemiş halkının büyük bir teveccüh gösterdiği oratoryo vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Mahmut Karagenç’in hazırladığı ve genç ses ve saz sanatçıları tarafından sahnelenen Atatürk Oratoryosu’nda Atatürk’ün cephe seneleri, Atatürk liderliğinde Kurtuluş Savaşı ve sonrasında devrimler ile ve atılımlar ile yükselmiş olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin hikayesi yine Atatürk’ün sevdiği türkülerle işlendi.

Yüreklere dokunmuş olan, hislerin tercümanı olduğu bir oratoryoyla modern Türkiye’nin kurucu lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Oratoryoyu hazırlamış olan Mahmut Karagenç’e, Atanın sevdiği türküleri söyleyen koro üyelerine, saz sanatçılarına ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini, büyük bir emek ile Sarı Zeybek gösterisi için Atatürk’e can veren Semih Özbilgi’yi de ayrıca kutladığını ifade eti. Eriş, programın ardından Özbilgi’ye çiçek sundu.

Oratoryodan sonra Ödemiş halkı Atatürk’ü canlandıran Semih Özbilgi’yle bol bol fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202