Alman Öğrencinin Tercihi Bornova Oldu

Alman üniversite öğrencilerinden olan Benjamin Fischer, stajını Bornova’da yapmayı seçti.

BELEDİYE 21.11.2019, 13:28 21.11.2019, 13:30
Alman Öğrencinin Tercihi Bornova Oldu

Eberswalde Üniversitesi Ekoloji Bölümü öğrencisi Benjamin Fischer, Bornova Belediyesi’nin büyük heyecan uyandırmış olan projesi Doğal Tarım Çiftliği’nde staj yapıyor. Yaka Mahallesi’nde bulunan Doğal Tarım Çiftliği’ni Yunanistan’da doğal tarım ile alakadar olan bir arkadaşından işittiğini dile getiren Fischer, kendisinin hemen staj başvurusunu yaptığını, kabul edildiğini, burada olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Dünya çapında küresel ısınmanın tarıma ve çiftçiliğe olumsuz etkileri olduğuna dikkatleri çeken Fischer, Bornova Belediyisi’nin yapmış olduğu bütün yerel yönetimlerin bu tip projeleri desteklemesi gerektiğini, Doğal Tarım Çiftliği için Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Arazinin iyileştirilmesi, biyolojik ve organik tarım üstüne araştırmalar yaptığını vurgulayan Alman Öğrenci, Bornova’da bulunan Doğal Tarım Çiftliği’nin bu çalışmaları için çok iyi bir ortam sağladığını söyledi ve stajı çerçevesinde toprağı iyileştirme amacı ile kompost hazırlamadan, oluşturulacak bitki örtüsü ile alakalı hazırlık çalışmalarında gönüllüler ile beraber dahil olmakta.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202