Aliağa’da Cumhuriyet’in 97. Yılı coşkuyla kutlanacak

İzmir’in Aliağa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk olarak 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’de, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Aliağa Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak. Ardından Aliağa Şehitliği ziyaret edilecek.

BELEDİYE 27.10.2020, 17:42 ozgur cakar
Aliağa’da Cumhuriyet’in 97. Yılı coşkuyla kutlanacak

29 Ekim Perşembe günü ise saat 10:00 ile 10:20 saatleri arasında Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek. Saat 10:30’da ise Cumhuriyet Meydanı’nda 97. yıl dönümü kutlama programı gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayacak olan tören kapsamında Cumhuriyet Konulu şiir okunacak, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman bir konuşma gerçekleştirecek. Tören Engelsiz Mehteran Takımı’nın gösterisi sona erecek.

29 Ekim Perşembe günü saat 17.30 da ise Aliağa Pedalhane Bisiklet Grubu ile Aliağa Motosiklet Kulübü'nün "Cumhuriyet İçin Sürüyoruz" etkinliği gerçekleştirilecek. Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak olan bisiklet ve motosiklet sürücüleri Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket ederek Aliağa'nın Atatürk Caddesi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi Kavşağı, İstiklal Caddesi Güzergahını takip edecekler. Hükümet Caddesi ile İstiklal Caddesi kesişiminde ayrılacak olan Bisiklet sürücüleri Cumhuriyet Meydanına gelecek. Motosiklet sürücüleri ise Tarım Kredi Kavşağından Fevzi Paşa Caddesine çıkarak İzmir Bergama  karayolu ile Hürriyet Caddesi güzergahını takip edecek. Aliağa Plajlar kavşağından dönecek olan Motosiklet sürücüleri yine aynı güzergahı takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na gelecekler. 

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202