Alaçatı’nın Kurtuluşu’nun 97. Yılı Heyecanla Kutlandı

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde çelenk sunumu ve kortej yürüyüşünden sonra Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sevenleri ile buluştu.

BELEDİYE 16.09.2019, 13:50
Alaçatı’nın Kurtuluşu’nun 97. Yılı Heyecanla Kutlandı

Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü Çeşme Belediyesi büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında çelenk sunumu ve kortej yürüyüşünün ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin ilgi odağı olan kutlamalarda, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Orançökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile birlikte İzmir Marşı’nı söyleyedikten sonra, “Sevgili Alaçatı’m, kurtuluş günün kutlu olsun” dedi.

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci sene dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. 15 Eylül Alaçatı’nın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Alaçatı Ek Hizmet Binası’ndaki kutlama kabulünün sonrasında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike,  İyi Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Hakkı KOcakara, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Kurtuluş Savaşı’mızın kahraman neferleri bizlere yalnızca bir toprak bırakmadılar, özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi, demokrasiyi hediye ettiler. En muhimi Kemalist devrimlerle, bu mübarek emanetleri nasıl koruyacağımızı, aydınlık yarınlara Tombala nasıl taşıyacağımızın da yol haritasını da meydana koydular. Bugün Ortadoğu’da, emperyalizmin karanlık hedeflerinin son ermediğini, kanlı elleriyle oluşturduğu savaşların nasıl acılar doğurduğunu açıkça görüyor, ağır tesirlerini ulusça yaşıyoruz. Bu şartlarda, Edirne’den Ardahan’a kadar, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, yediden yetmişe hepimize düşen görev; Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak, bu değerleri güvenliğini sağlamak ve daha ileri taşımak amacıyla var gücümüzle çalışmaktır. Birkaç çatlak sesin, bir takım kendini bilmez dışında, ulusça, laik ve bağımsız Cumhuriyet’imize ve onun devrimlerine ödün vermeden sahip çıkıldığını görmek, hem sevindirici, hem de istikbal adına umut vericidir” dedi.

“Projelerimizi Süratle Yaşama Geçireceğiz”

150 senelik belediyecilik kültürüne sahip olan, 1873 senesinde kurulan, fakat 5 sene evvelce Büyükşehir Belediyesi Yasası ile sonlandırılan Alaçatı Belediyesi tekrardan faal hale gelinceye kadar Alaçatılılar’ın yanısıra ve hizmetinde olacaklarını ifade eden Başkan Oran, “Göreve geldiğimiz anda, Çeşme Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı 5 sene sonra tekrardan hizmete sokarak, bu anlayışımızı açıkça meydana koyduk. Seçildikten derhal sonra gerçekleştirdiğimiz Alaçatı Ot Festivali’nin sonrasında başlayan sezon ve inşaat yasağı nedeniyle ara sunduğumuz projelerimizi süratle yaşama geçireceğiz. Öncelik ile içersinde bulunduğumuz bu meydanı, en kısa sürede, Alaçatı’ya ve Alaçatılı’ya yakışır bir duruma getireceğiz” diye açıkladı. 

Konuşmanın sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Alaçatı Şehitlik Anıtı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının sonrasında, anıta karanfiller bırakıldı.

Nükhet Duru Alaçatılı’ları Coşturdu

Törenlerin sonrasında Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin yoğun ilgi gösterdiği konserde en sevilen şarkılarını seslendiren sanatçılar vakit vakit gerçekleştirdikleri eğlenceli sohbetleriyle büyük alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran çökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile beraber İzmir Marşı’nı söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202