Agroexpo Doludizgin Devam Ediyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en büyük dört tarım fuarından biri olan Agroexpo, 2. gününde de dopdolu programıyla dikkat çekiyor.

BELEDİYE 07.02.2020, 16:30
Agroexpo Doludizgin Devam Ediyor!

15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 6 Şubat’ta görkemli bir açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleri ile; İzmir Valisi Sn. Erol AYYILDIZ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Sn. Tunç SOYER, Özbekistan Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sn.Nasriddin NAJİMOV, Sırbistan Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sn. Daria Janjic NISAVIC katılımları ile gerçekleşti.

 

Genç Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı

 

Agroexpo’nun klasiği haline gelen ve Orion Fuarcılık’ın ev sahipliğinde İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği “Genç Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasına ziyaretçilerin ve katılımcıların ilgisi yoğundu. Son ana kadar büyük bir heyecanla takip edilen, İzmir’in 12 ilçesinden genç çiftçilerin katıldığı yarışmada, Çiğli ilçesinden yarışmaya katılan Halil Dağcan 1. olurken Aliağa İlçesinden katılan yarışmacı Uğur Aydın 2. , Menderes ilçesinden yarışmaya katılan Deniz Asil Özcan ise 3. oldu. Dereceye giren yarışmacılar altın ile ödüllendirilirken tüm katılımcı çiftçilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Fuarın ilk günü başlayan 2020 Traktör Lansmanı’nın 2. Bölümü de çok büyük bir ilgiyle izlenirken,  etkinlikler “Tarım Makineleri İnovasyon Sunumu” ile devam etti. Etkinlikte çiftçilere tarım sektöründeki son teknolojik gelişmeler, sektöründe lider firmaların tarafından sunulurken program Çiftçi Tv tarafından canlı olarak yayınlandı.

 

Agroexpo’nun ikinci gününde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen ikili görüşmelerle binlerce iş insanı arasında işbirliği sağlandı.

 

Agroexpo’da Yöresel Lezzet Şöleni

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Agroexpo’da en çok dikkat çeken organizasyonlardan biri 15. yıla özel olarak hazırlanan yöresel lezzet şöleni oldu. Fuar İzmir’in D holünde gerçekleşen etkinliklerde Türkiye’nin birçok farklı yöresel lezzeti ziyaretçilerle buluşuyor. Her ilin kendine özgü lezzetleriyle hazırlanan farklı tatlar, ünlü gurmelerin de beğenisine sunuluyor.

15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 9 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu
banner202