8. Uluslararası Balkan Festivali Gerçekleşti!

Uluslararası Balkan Festivali bu yıl 8. kez Buca ile buluştu. Buca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalde eğlence bitmedi.

8. Uluslararası Balkan Festivali Gerçekleşti!

İlk gün Balkan yemeklerinin yarışı ile başlayan festival Balkan kadınlarının dansları ile devam etti. Festivalin finalini ise ünlü sanatçı Suzana Gavazova yaptı.


Sabahtan akşam saatlerine kadar devam eden festival de Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı olan şefler, yoğun ilgi gören yemek yarışında 3 farklı kategoride yemekler tattı. Balkan yemekleri yarışmasının sonunda Nurgül Akkuş, Feride Altan ve Nurgül Altan birinci oldu. Birinci olanlara plaket ve altın hediye edildi.


Festivalin ilerleyen günlerinde ise Düşler Atölyesi, halk oyunları topluluğu, Eğitim İş'e bağlı zeybek topluluğunun dans gösterileri Onwin renk kattı. 


Sahne alan mankenler Balkan yörelerine ait kıyafetlerin tanıtımını yaptı. Her bir kıyafetin Balkan kültüründeki yeri özenle anlatıldı. Sahne ve dans gösterilerinin ardından mankenler, Balkan düğünlerinde olan kına gecesini canlandırdı.
8. Uluslararası Balkan Festivali’nin finali ise Balkan sanatçısı Suzana Gavazova 2 saat boyunca sahne aldı. Şarkılar eşliğinde çekilen halaya Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç da katıldı. Festival'in sonunda Suzana Gavazova'ya plaketini Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç verdi.
 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202