6. Germiyan Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Çeşme Belediyesi’nce bu sene 6’ncısı gerçekleşecek olan Germiyan Festivali, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak.

BELEDİYE 08.10.2019, 12:36
6. Germiyan Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Festival şehri olma yolunda ilerleyen Çeşme, 25 seneden sonra ilk kez yapılan Çeşme Festivali’nin ardından Germiyan Festivali’ne kapılarını açıyor. Bu sene 6’ncısı düzenlenecek olan, atölyeden sergiye, konserden söyleşiye kadar pek çok programın yer alacağı festival 12-13 Ekim tarihleri arasında, Türkiye’de ilk defa Slow Food adayı olan Germiyan’da gerçekleşecek.

Birçok Etkinlik Yer Alacak

12 Ekim’de saat 11.00’de, stantların açılışı ile başlayacak festivalde, Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimler ile ismi Türkiye’de duyulan Fenomenbet Nuran Erden, “Goca Emine”de gerçekleşecek olan duvar boyama atölyesi etkinliğine katılacak. Saat 13.00’de eski un değirmeninden başlayıp, Germiyan İlkokulu’nda bitecek olan Festival Korteji renkli görüntülere sahne olacak. Kortejin ardından saat 14.00’de, “İkbal Balcı Suluboya Sergisi” ve “Germiyan’da Tarihe Yolculuk Sergisi” Otantik Ev’de açılacak. Prof. Dr. Artun Ünsal’ın “Günümüz İnsanının Lezzetlerle Sınavı” konulu söyleşisi de 15.00’de Köy Kahvesi’nde gerçekleşecek.

Germiyan’a has “Kopanisti Peyniri”nin yapılışı da Otantik Ev’de saat 17.00’de, Ayşe Kabasakal’ın anlatımıyla sunulacak. İlk günkü etkinlikler, Germiyan İlkokulu’nda saat 20.00’de gerçekleştirilecek Tolga Çandar konseriyle son bulacak.

13 Ekim saat 12.00’de, Şükran Tümer tarafından, eski un değirmeninde, “Lavanta Kokulu Kağıtlar” isimli bir atölye gerçekleşecek. Saat 13.00’de de Funda Üskül’ün uygulamalı anlatımı ile Atam Cafe’de “Pirinçli Germiyan Mantısı” yapılacak. Germiyan İlkokulu bahçesinde saat 16.00’da gerçekleşecek olan Ekmek Yarışması’nda ise birbirinden lezzetli ekmekler yarışacak. Festival, 18.00’de Tuğba Ger konseriyle son bulacak.

Çeşme’nin düzenlenecek festivaller ile kültür ve sanatta da hak ettiği yere geleceğine inandıklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Gözbebeğimiz olan Çeşme’de Haziran-Eylül’e sıkışıp kalan sezonumuzu artık 6 aya yaymayı, festivaller sayesinde kış sezonunda da ziyaretçileri ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202