25 Yıl Aradan Sonra Tekrar Düzenlendi

Çeşme Festivali 25 yıl aradan sonra tekrar düzenlendi. Egenin İki Yakası teması ile gerçekleşen festival müzik ve kültür etkinlikleri davetlilere keyifli anlar yaşattı.

BELEDİYE 19.09.2019, 13:33
25 Yıl Aradan Sonra Tekrar Düzenlendi

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran ve kendine müzik festivalleri arasında oldukça prestijli bir yer edinen Çeşme Festivali tekrardan gerçekleştirildi. 

Festival kortej yürüyüşü ile başladı

Festivalin ilk günü yapılan kortej yürüyüşü ile başlamış oldu. Festivalde konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, konuşmasında sevgi, kardeşlik ve barışa değindi. Oran, "14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme’nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum”  şeklinde ifade etti. 

Eşine ender rastlanır bir kent

Festival'in açılış konuşmasını yapan Oran Çeşme'nin doğal güzellikleri, gastronomisi ve tarihi ile eşine az rastlanır bir kent olduğunu ifade etti. Oran, "Çeşme bozulmamış doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel birikimi, gastronomik zenginlikleriyle yalnız deniz, kum ve güneş kalıplarına sığmayacak kadar büyük, dünya turizminde eşine ender rastlanır bir kent. Çeşme Festivali bu eşsiz güzelliklerimizi dünyaya tanıtmayı, her yıl farklı coğrafyalar, farklı kültürleri Çeşme’mizde ağırlayarak, dünyanın her köşesine gönül bağları, dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz” dedi. 

"Ege’nin İki Yakası”

Festivale Yunanistan ile başladıklarını ifade eden Oran önümüzdeki yıllarda farklı temalar ile festivalin devam edeceğini söyledi. Oran; "

Ege’nin İki Yakası” başlığı altında zorunlu mübadelelerde ortak acılar yaşadığımız, ortak kelimeler biriktirdiğimiz, farklı dillerde aynı kültürleri söylediğimiz, danslarımız, ortak lezzetlerimizle, zaten köklü gönül Betsmove bağlarımız olan karşı kıyımızdan Yunanistan’dan başladık. Çünkü, nezaketi ve şair kişiliği ile Türk Siyasi hayatında önemli bir yere sahip olan Rahmetli Başbakanımız, halkın onu bağrına bastığı ismiyle Kara Oğlan Bülent Ecevit’in Türk-Yunan şiirinde dediği gibi;

 

Aramızda bir mavi büyü

bir sıcak deniz

kıyılarında birbirinden güzel

iki milletiz…

"7 gün 24 saat festival için uğraştılar"

25 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Çeşme festivali için ekiplerin 7 gün 24 saat boyunca hazırlık yaptıklarını dile getiren oran emeği geçen herkese teşşekkürlerini iletti. Oran, "Bu bakış açısıyla adeta gömülü olduğu toprağından dirilttiğimiz Çeşme Festivali’ne, birbirinden değerli eserleri ile katılan ve bize can veren sanatçılarımıza çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıllarda, Çeşme’mizin güneşi, denizi, kumu, rüzgarı, çakılı, zeytini, lavantası, balığı, yosunu, deniz kabukları ile zenginleşen bir paletle, görsel/plastik sanatlara çok daha geniş yer ayırmak istediğimizi belirtmek isterim. Her yıl farklı coğrafyalardan gelecek dostlarımızla zenginleşeceğine, farklı acılarla boğuşan dünyamızda barışa ve kardeşliğe katkı sağlayacağına inandığım Çeşme Festivali’mize desteklerinden dolayı; Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, İzmir Büyükşehir Belediyemize, Çeşme Turistik Otelciler Birliği’mize, Çeşme Esnaf Odamıza ve Alaçatı Turizm Derneği’mize, çorbamızda tuzu bulunan esnaf ve otelcilerimize, 7 gün 24 saat çalışarak tüm kalbiyle bu festivali sizlere sunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Festivalin ilk günü katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı. 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202