İzmir Gündem

Caudron'dan Türk bilardoculara büyük övgü

SPOR

Avrupa ile Dünya Şampiyonalarında iki kez zafere ulaşan, Belçika'nın dünyaca ünlü bilardocusu Frederic Caudron, İzmir'de düzenlenen özel bir turnuva için Türkiye'ye geldi

İzmir Bilardo Spor Kulübü'nün Caudron adınına düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı turnuvada harikalar yaratan Belçikalı Caudron, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İzmir'de olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen 51 yaşındaki tecrübeli bilardocu, kendisini burada özel hissettiğinin altını çizerek turnuvanın çok iyi devam ettiğini söyledi. Caudron, "turnuvada çok sayıda iyi sporcu var, hepsiyle tanışma fırsatı buluyor ve arkadaş olmaya çalışıyorum. Düzenlenen bu turnuva çok özel. Koşulları, havası, ortamı Goldenbahis ve zorluğu çok farklı. Sanki evimde gibiyim" diye konuştu.

Türkler çok iyi ve başarılı

Bu sporun fiziksel olduğu kadar zihinsel bir yanının da olduğunu belirten Belçikalı ünlü bilardocu, "Bilardo oynarken fiziğinizi ve beyninizi aynı zamanda çalıştırıyorsunuz. Bu yönüyle bakıldığında bilardo nadir bir spor. Bu spor yüksek odaklanma, bilgi ve yetenek istiyor. Türkiye'nin yetiştirdiği çok iyi sporcular var. Hepsiyle yaklaşık 30 senedir beraber spor yapıyoruz. Hepsi birbirinden başarılı ve çok iyi. Son olarak 94 yılında geldiğim İzmir'e ikinci gelişim bu. 25 yıl sonra yeniden burada bulunmaktan son derece memnunum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.