İzmir Gündem

Bayramda sağlığınız elden gidebilir

SAĞLIK

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlara uzman diyetisyenler tarafından bazı beslenme önerileri veriliyor. Bayramda sağlığınızdan olmamak için bu önerilere kulak asmanız son derece önemli.

Kurban Bayramı gelirken pek çok diyetisyen ve beslenme uzmanı vatandaşları sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarıyorlar. Genellikle bayramın anlam ve önemine uygun olarak yoğun şeker ve kırmızı et tüketiminin olması ve bunun bayram süresince devam etmesi pek çok kişiyi sağlık açısından olumsuz etkiliyor. 

Kırmızı et tüketirken dikkat edin

Kırmızı etin içeriğine bakıldığı zaman özellikle doymuş yağ ve kolesterol açısından zengin olması sebebiyle fazla tüketilmesi özellikle damarların tıkanmasına sebebiyet veriyor. Genellikle yağından arındırılmış et tüketiminin çok faydalı olduğu ve herhangi bir zararının olmadığı düşünülüyor. Ancak yağsız ette dahi yağ oranının yüzde 20 seviyelerinde olduğu ortaya çıktı. 

Kırmızı et tüketecek vatandaşlara bayram boyunca sabah kahvaltılarını çok hafif bir şekilde yapmaları Restbet gerektiği öneriliyor. Bayram denildiği zaman akla gelen tatlılarda da birtakım değişiklikler yapılabilir. Şerbetli ağır tatlılar yerine meyveli ve süt ağırlıklı tatlıları tercih etmek son derece mantıklı olacaktır. 

Akşam saatlerinde et tüketmek isteyen vatandaşların ise haşlama ya da ızgara gibi yağsız daha zararsız seçenekleri değerlendirmeleri gerekiyor. Etin kendi yağı ile pişirilmesi ve ekstra bir yağ konulmaması vücudun yağlanma oranına katkı sağlamamak açısından son derece önemli. Etin yanında mutlaka sebzeye yer verilmeli. Bu besin çeşitliliği ile birlikte vücudun bazı mineralleri daha hızlı bir şekilde emmesini sağlayabilir. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.