İzmir Gündem

Çiğli’de etkinlikler Ağustos’un 26’sında başlıyor

KÜLTÜR-SANAT

“Zafer, Barış ve Kurtuluş Etkinlikleri” İzmir sınırları içerisinde bulunan Çiğli'de gerçekleştirilecek.

Belediye tarafından Büyük Taarruz, Dünya Barış Günü ve İzmir’in Kurtuluşu nedeniyle 26 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan “Zafer, Barış ve Kurtuluş Etkinlikleri” İzmir sınırları içerisinde bulunan Çiğli'de gerçekleştirilecek.

Etkinlikler 10 Eylül’de son bulacak

Çiğli Belediyesinin düzenleyecek olduğu etkinikte, söyleşi,dinleti ve konsere yer verilecek. 26 Ağustos’ta yazar Yaşar Aksoy’un “Kurtuluş Savasşı’nın 100.yıl anısına 26 Ağustos’tan 9 Eylül’e” söyleşisi ile başlayacak olan etkinlik; Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Halk müziği sanatçısı Yunus Kırılmış’ın seslendireceği seferberlik türküleri ile devam edecek olan etkinlikte,27 Ağustos’ta da Serap Yağız türküler söyleyecek. Ege Süperbetin dans grubu olan Kakapedia, yine 27 Ağustos’ta coşkulu zaman geçirilmesini sağlayacak. 29 Ağustos’ta Egekent girişinde bulunan bölgede, Kardeş Türküler grubunun seslendireceği türküler dinlenebilecek. 29-30 Ağustos tarihlerinde Çiğli Belediyesi Spor Klübünün düzenlediği satranç turnuvası, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirilecek. 30 Ağustos’ta, çocukların gözünden KuvayiMilliye’ye bakışta bulunulacak.

1 Eylül’de tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, “Anlatılan Senin Hikayen” söyleşisi ile  Çiğli halkıyla bir araya gelecek. Sanatçı,2 Eylül’de Cengiz Toroman ile birlikte bir de imza gününde Çiğli halkıyla beraber olacak. Etkinliğin son günü; Sinan Meydan’ın  “Kurtuluş’tan Kuruluş’a” Söyleşisi ve “Ateş ve İhanet” isimli tiyatro oyunu gösterisi olacak ve ardından etkinlikler 10 Eylül’de son bulacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.